EXCLUSIV  Moțiune de cenzură | Căderea Guvernului Dăncilă. Radu Tudor: Marea carte pe care o joacă Orban

Ludovic Orban a anunțat că Opoziția va depune cel mai probabil moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă pe data de 30 septembrie, având deja 233 de semnături în acest sens.

Amintim că numărul necesar de voturi pentru căderea Guvernului în cadrul unei moțiuni de cenzură în Parlament este de 233. Contactat de DC NEWS, jurnalistul Radu Tudor a analizat anunțul liderului PNL și a subliniat trei aspecte importante în ceea ce privește moțiunea pentru căderea Guvernului Dăncilă.

„În primul rând acțiunea este marea carte pe care o joacă politicianul Ludovic Orban în privința acestei moțiuni de cenzură și a reușitei sale. Și-a asumat rolul de principal comunicator. Este liderul principalului partid de Opoziție din România și este vehiculat pentru poziția de premier în cazul în care va fi schimbat Guvernul. Succesul acestei moțiuni de cenzură are drept garanție seriozitatea și anvergura politicianului Ludovic Orban.

În al doilea rând, există experiența noastră jurnalistică din ultimii 25 de ani care ne demonstrează că între numărul de semnături și numărul de voturi la o moțiune de cenzură pot fi diferențe. Ar trebui ca PNL să se asigure în primul rând că are nu 233 de semnături ci 240. Pentru ca cei care eventual pot fi răzgândiți de PSD prin diverse metode să permită Opoziției să aibă o marjă de eroare. Și PSD joacă pe tot terenul! Dacă sunt persoane nemulțumite care au semnat moțiunea iar Partidul Social Democrat află, e posibil ca acestea să primească diferite oferte și beneficii pentru a nu mai vota moțiunea. Se negociază om la om pe tot terenul”, ne-a mărturisit Radu Tudor.

ALDE, marea necunoscută a moțiunii pentru căderea Guvernului Dăncilă

„O a treia chestiune, cred că depinde foarte mult de seriozitatea și angajamentul celor care se erijează drept partide de opoziție. Iar cea mai mare necunoscută este la ALDE. Acest partid în momentul de față nu mai are grup parlamentar nici la Cameră, nici la Senat. Noi nu știm exact câți din cei 40 de deputați și senatori ALDE vor vota împreună cu PSD sau vor vota împreună cu PNL. Marea necunoscută a acestei moțiuni de cenzură o reprezintă modul în care vor vota parlamentarii ALDE. Dacă negocierile și întâlnirile deja recunoscute dintre Orban și Tăriceanu pot să producă un efect la vot, atunci această nouă apropiere a lui Tăriceanu de PNL ne-ar putea da o perspectivă interesantă după moțiunea de cenzură”, a concluzionat Radu Tudor, pentru DC NEWS.

Ludovic Orban a precizat că s-au strâns deja 233 de semnături pentru moțiune, dar numele celor care au semnat moţiunea vor fi făcute publice la momentul depunerii documentului în Parlament. Liderul PNL a subliniat că s-a dorit strângerea a 233 de semnături ca "angajament pentru votarea moţiunii de cenzură" și pentru a avea o ”garanţie suplimentară că acest Guvern va cădea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel