Moțiune de cenzură. Antoneta Ioniță: PNL, pregătit pentru un guvern minoritar

Moțiune cenzură
Moțiune cenzură

Deputatul PNL Antoneta Ioniță a declarat că liberalii sunt pregătiți să își asume și un guvern minoritar pentru a scăpa de un premier pe care „nimeni nu îl mai mai ia în serios". Ea a spus că Viorica Dăncilă s-a făcut de râs în SUA și se încăpățânează să o susțină pe Rovana Plumb, comisar european.

„Autoritatea Guvernului Dăncilă nu mai există. Nimeni pe plan internațional nu mai ia în serios premierul României, nimeni pe plan național nu mai crede în ceea ce spune Viorica Dăncilă. În tot acest timp, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu primarul din New Jersey, a fost ignorată complet de secretarul SUA pentru Energie și nu s-a mai întâlnit cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, deși anunțase cu surle și trâmbițe că va avea o întâlnire la nivel înalt cu reprezentantul american", a afirmat Antoneta Ioniță, printr-un comunicat de presă remis, duminică, informează Mediafax.

Liberalul a adăugat că șeful Executivului continuă să o susțină pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european, un politician cu mari probleme de integritate, deși acest lucru este în detrimentul României.

„Premierul nu s-a oprit în a se face de rușine, s-a încăpățânat să o susțină pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european, un politician cu probleme mari de integritate, fapt ce a atras respingerea acesteia. În câteva zile, Dăncilă a făcut de râs România nu numai în SUA, ci și în Uniunea Europeană", a completat deputatul PNL.

Aceasta a amintit și de vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite, unde a participat la dezbaterile celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

 

PNL e gata să își asume un guvern minoritar

„Din fericire, partenerii externi ai țării au în Klaus Iohannis un partener credibil de dialog, singurul care a susținut cu consecvență interesele României și care a pledat pentru un drum pro-occidental și pro-european. Acest fapt a fost confirmat de agenda președintelui în SUA: participarea la întâlnirea de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite unde a susținut o intervenție în cadrul dezbaterilor generale, întâlniri bilaterale, participarea la recepția oferită de președintele SUA, Donlad Trump", a mai spus Ioniță.

Deputatul PNL a precizat că PNL e gata să își asume, după moțiunea de cenzură, un guvern minoritar care să redea României credibilitatea diplomatică și să scoată țara din impasul economic și politic în care se află.

„Acestea sunt doar două exemple a ceea ce înseamnă Guvernul României azi! Unul pe care nimeni nu-l mai bagă în seamă, este un guvern pur și simplu formal și incapabil să administreze eficient țara. PNL este pregătit ca, în urma moțiunii de cenzură, să își asume chiar și un guvern minoritar cu obiectivul de a readuce România pe un parcurs de încredere la nivel diplomatic și de a o scoate din incertitudinea economică și politică în care se află", a conchis Antoneta Ioniță.

PNL ar vrea să depună, luni, moțiunea de cenzură, în Parlament. Liberalii au strâns 237 de semnături pentru moțiune, în condițiile în care numărul necesar pentru dărâmarea Guvernului este de 233.

Viorica Dăncilă a anunțat că o susține, în continuare, cu fermitate pe Rovana Plumb în funcția de comisar european pentru transporturi din partea României.

Referitor la întâlnirea care trebuia să aibă loc între premier și vicepreședintele SUA, Mike Pence, în Statele Unite, contramandarea ar fi fost cauzată de chestiuni legate de procedurile în Congresul Statelor Unite, a afirmat secretarul general al PSD Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel