MOȚIUNE. Dăncilă, intervenție EXPLOZIVĂ: E cel mai rușinos vot! Nu credeam că veți avea curaj s-o faceți

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a avut o intervenție explozivă în Parlament în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

”Ați atins în moțiune un subiect despre care nu credeam că veți mai avea curajul să îl aduceți în fața opiniei publice. Situația pe care ați creat-o în Parlamentul European prin emisarii dumneavoastră care au cerut ca România să fie sancționată pentru lucruri care se întâmplă peste tot în Europa... Îmi reproșați că la Strasbourg le-am spus oficialilor europeni că în calitate de prim-ministru al unui stat european nu am venit acolo să dau socoteală în fața lor. România nu trebuie să dea socoteală în fața altor state! Cred că România trebuie să fie tratată cu respect în Uniunea Europeană. Dumneavoastră cui dați socoteală la Bruxelles? Eu dau socoteală în fața Parlamentului României și în fața românilor, dar nu voi da socoteală în afara țării. Cum a fost posibil ca nouă europarlamentari ai dumneavoastră, nouă români, să voteze împotriva României? Este cel mai rușinos vot care s-a dat vreodată cu atât mai mult cu cât era cu câteva zile înainte ca România să împlinească 100 ani de la Marea Unire, a afirmat Viorica Dăncilă.

Schimbarea miniștrilor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat joi, în plenul Parlamentului, că nu o va remania pe Carmen Dan, ministru de Interne, menţionând, totodată, că nu o va face în niciun caz pentru motivele invocate în textul moţiunii de cenzură.

”M-aţi criticat că am încredere în doamna Carmen Dan. Ce ar trebui să fac? Să o remaniez şi pe dânsa? Sau nu, nu ar fi bine, pentru că aş depăşi cota de remanieri stabilită chiar de dumneavoastră. Eu vă spun însă că nu o remaniez în niciun caz pentru motivele pe care le-aţi invocat dumneavoastră. Când am citit critica dumneavoastră împotriva doamnei Carmen Dan, am avut senzaţie că citesc o moţiune împotriva Guvernului din Franța, nu împotriva Guvernului Dăncilă, că asta am văzut recent la Paris: tunuri cu apă, bastoane, gaze lacrimogene. Dar dumneavoastră nu vedeţi acest lucru”, a precizat ea, la dezbaterile pe moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP.

VEZI ȘI: Dăncilă, primele declarații după citirea moțiunii: Haideți să fim sinceri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel