MOȚIUNE CENZURĂ. Ponta, replici cu Iordache în Parlament

Ponta
Ponta

Victor Ponta a avut un schimb scurt de replici cu Florin Iordache în Parlament în ziua moțiunii de cenzură.

”O să încerc să mă încadrez în cele 5 minute. Dacă nu voi reuși, domnule Iordache, vă rog să-mi mai dați un minut de la grupul PSD pentru că mă gândesc că pentru PSD am făcut un pic mai mult decât Kelemen Hunor, nu?”, a zis Ponta.

”Nu, luați de la altcineva”, a zis Iordache.

”Nu aveți voie să purtați dialog cu sala”, a replicat Ponta.

”Nu... zic așa ca să înțelegeți. Pentru dumneavoastră, nu avem timp”, a continuat Iordache.

Cum votează Ponta

Deputaţii Pro România şi cei neafiliaţi votează moţiunea de cenzură, motivul principal fiind ordonanţa anunţată de ministrul Eugen Teodorovici, care ar afecta toată economia românească, a anunţat joi liderul Pro România, Victor Ponta.

"Evident că nu sunt întrunite condiţiile din 2012 - o alternativă reală la actuala guvernare, care merge prost, iar criticile noastre la adresa guvernării sunt în special legate de modul în care economia şi partea socială este gestionată, dincolo de criticile pe care cei de la USR, PMP, PNL le fac faţă de intervenţia în justiţie. Însă am luat act de declaraţiile ministrului de Finanţe legate de deciziile pe care acest guvern doreşte să le poată lua chiar astăzi. Din acest motiv, cu siguranţă vom vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta un simplu lucru: că nu suntem de acord cu aceste măsuri economice", a afirmat Ponta, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

El a amintit că era în PSD când a fost adoptat Codul fiscal, iar măsurile anunţate acum sunt total împotriva acelui cod şi acelei politici fiscale care aduc bunăstare României.

"În 2016, cu siguranţă eram între cei cinci participanţi de la prezidiu la prezentarea programului electoral de guvernare al PSD. Sigur, erau domnul Dragnea, doamna Firea, domnul Neacşu, domnul Teodorovici şi cu mine. Au mai rămas doar doi. Dar important este că atunci, la programul de guvernare, această biblie a guvernării, nu s-a vorbit absolut nimic şi nu a spus nimeni niciodată despre taxele pe care urmează să le introduceţi azi sau în perioada următoare. (...) Ceea ce se întâmplă acum este doar un mod total greşit de a administra treburile ţării", a punctat fostul premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel