Moţiune cenzură. Iordache: Rezultat dezastruos. E pentru prima dată

Florin Iordache
Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat joi că modul în care a fost susţinută şi problematica care a fost invocată în moţiunea de cenzură au dus la rezultatul "dezastruos" pe care l-a obţinut Opoziţia. 

"Aşa cum am spus eu, din momentul în care a fost depusă moţiunea de cenzură, modul în care a fost susţinută, problematica care a fost invocată în cuprinsul acestei pseudo-moţiuni, aţi văzut rezultatul dezastruos pe care l-au obţinut colegii din Opoziţie. Nici măcar semnatarii moţiunii nu şi-au mai menţinut votul. Este prima dată când la o moţiune de cenzură sunt voturi mai puţine decât semnatari ai moţiunii. Cred că modul în care a fost formulată, modul în care a fost asumată a condus la acest eşec al Opoziţiei. Şi-au demonstrat adevărata valoare. M-a deranjat modul în care s-a încercat astăzi forţarea, nu şi-au dorit dezbaterea, au venit cu teme false, că ar trebui nu ştiu ce luare de poziţie a Parlamentului", a spus Iordache după respingerea moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului. 


El a adăugat că şi-ar dori ca în 2019 Opoziţia şi Puterea să colaboreze


"După cum s-a văzut, cel puţin la Camera Deputaţilor, la toate legile organice am avut un vot covârşitor, deci acea fantasmagorie că nu avem majoritate, că s-a schimbat majoritatea, că nu avem voturi necesare pentru legile organice s-a demonstrat că avem cel puţin 20 şi ceva de voturi peste necesarul legilor organice. Vom demonstra că ştim să guvernăm, vom demonstra şi în perioada următoare că legile vor fi adoptate fără îndoială", a susţinut Iordache. 

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă joi de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. S-au înregistrat 161 de voturi "pentru" şi trei "împotrivă". Pentru a putea fi adoptată moţiunea erau necesare 233 de voturi "pentru". 

Vezi şi: Moţiune cenzură. Barna: USR nu şi-a atins scopul dar va continua

Iohannis, la ședința de Guvern. Chirieac: Asistăm la un circ fără bani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel