Moțiune cenzură. Bogdan Chirieac: Aici va merge balerinul Orban

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Parlamentul va dezbate şi va vota miercuri, de la ora 12,00, moţiunea de cenzură depusă după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, au decis, marţi, Birourile permanente reunite.

Întrebat dacă, de mâine, Guvernul Orban este istorie, analistul politic Bogdan Chirieac a zis:

”Guvernul Orban 1, acesta de trei luni, este istorie. Pe scurt: miercuri se încheie activitatea Guvernului Orban 1 și începe activitatea Guvernului interimar Orban. Mai departe, urmează baletul politic care ar trebui să ducă, în final, așa cum înțeleg că este negocierea între liderii PSD și PNL, la alegeri anticipate. Balerinul Orban va merge foarte clar, în acest moment, către primul Guvern, al doilea Guvern, apoi - probabil - tot spre Guvernul Orban care va rămâne pentru alegerile anticipate. Este marea încercare să vedem dacă Marcel Ciolacu a analizat exact ce trebuia făcut. Vom vedea dacă PSD se va folosi de coloana sa vertebrală, adică de cei 1700 - 1800 primari pe care îi are”.

”Vor fi alegeri într-un singur tur, pentru că, până la urmă, nici primarii PNL nu vor alegeri în două tururi”, a mai spus Bogdan Chirieac la România TV.

Moţiunea de cenzură, intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti" şi semnată de 208 parlamentari PSD şi UDMR, a fost prezentată luni în plenul Parlamentului.

Pentru a trece moţiunea de cenzură, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 202 de parlamentari şi UDMR - 30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel