Moțiune anti-Toader, vot în Parlament. Ce așteaptă Chirieac de la PSD: ''Toți vor spune''

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat la ce se așteaptă de la Partidul Social Democrat în privința moțiunii anti-Tudorel Toader, având în vedere că miercuri, 6 martie, are loc votul final în Parlament.

Votul final pentru moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, va fi dat astăzi. PNL şi USR au depus moțiunea în plenul Camerei Deputaţilor pe 20 februarie.

Întrebat la ce se așteaptă cu privire la poziția PSD față de moțiunea anti-Tudorel Toader, Bogdan Chirieac susține că așteaptă ca aceștia să fie raționali.

Mă aștept la rațiune. Dacă ministrul Tudorel Toader este sancționat cu moțiunea simplă, toate modificările acestea mici, făcute în doi ani și trei luni, de coaliția majoritară, pentru a scoate justiția de sub dominația politică și a securității, sunt invalidate. Eu văd deja știrile propagandei.

'Toți vor spune'

Propaganda va spune așa: Opoziția, practic, îl demite pe ministrul Justiției, ceea ce înseamnă că tot ce a însemnat modificare, de la propunerea de revocare a doamnei Kovesi până la propunerea de revocare a domnului Lazăr, toți micii pași făcuți, cu noile legi ale Justiției, care nu schimbă mare lucru, dar sistemul s-a deranjat foarte tare, totul este invalidat. Guy Verhofstadt, Timmermans, toți vor face referință la Parlament pentru că până acum s-a vorbit numai despre Comisia de la Veneția, despre GRECO, ca și cum acelea sunt instituțiile care ar trebui să guverneze România sau orice altă țară. Toți vor spune că acțiunile ministrului Justiției, totul fiind pus în seama sa, au fost dezavuate chiar de către Parlament, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Violetei Romanescu, de la România TV.

Bogdan Chirieac a continuat: Rațional ar fi din partea onorabililor de la PSD să țină seama de acest aspect. Faptul că există nemulțumiri, există. În opinia mea, poate din această cauză a mai scăzut PSD, pentru că în 2016, când a fost campania Jos, penalii, condusă de președintele Iohannis, PSD a luat cel mai mare scor din Europa civilizată

Vezi și: Tudorel Toader, anunț înainte de moțiune: Pentru ce aş face asta?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel