Mostra, Festival de Film la Veneția. Va fi proiectat şi documentarul 'Colectiv'

A 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (Mostra) va avea loc în perioada 28 august-7 septembrie, iar joi, directorul său, Alberto Barbera, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, line-up-ul festivalului. Documentarul 'Colectiv', al lui Alexander Nanău, figurează pe lista filmelor ce vor fi proiectate în afara competiţiei, conform site-ului festivalului.

În competiţia oficială, pentru câştigarea celui mai râvnit trofeu al festivalului, Leul de Aur, se vor afla 21 de filme, printre care extrem de anticipatul 'Joker', cu Joaquin Phoenix în rolul rivalului lui Batman, odiseea spaţială 'Ad Astra', semnată de James Gray, cu Brad Pitt în rolul astronautului Roy McBride, sau thrillerul financiar 'The Laundromat', de Steven Soderbergh, despre scandalul Panama Papers, cu o distribuţie în care îi regăsim pe Meryl Streep, Gary Oldman şi Antonio Banderas.

Printre alte filme prezente în competiţia oficială se remarcă 'The Truth', de Hirokazu Koreeda, în premieră şi în deschiderea festivalului, ultimul film semnat de Roman Polanski, despre afacerea Dreyfus ( 'J'accuse'), sau comedia 'Marriage Story', de Noah Baumbach, cu Scarlett Johansson şi Adam Driver în rolurile principale. Cineasta argentiniană Lucrecia Martel va fi preşedinta juriului internaţional la cea de-a 76-a ediţie a Mostra. În afara competiţiei, sunt aşteptate cu interes filme precum 'Adults in the Room', de Costa-Gavras, un film despre criza financiară din Grecia, bazat pe memoriile fostului ministru de finanţe grec Yanis Varoufakis, care va avea şi premiera la Veneţia, sau drama shakesperiană 'The King', în regia lui David Michod, cu Timothee Chalamet în rolul lui Henric al V-lea şi Robert Pattinson în rol secundar.

În aceeaşi categorie regăsim şi două seriale: 'ZeroZeroZero', despre traficul cu cocaină, o adaptare a unui roman al autorului italian de best-seller-uri Roberto Saviano, şi 'The New Pope', o continuare la 'Young Pope', de regizorul italian recompensat cu Oscar, Paolo Sorrentino. Tot în afara competiţiei va fi proiectat şi documentarul 'Colectiv', al lui Alexander Nanău, cunoscut pentru 'Toto şi surorile lui', despre incendiul din clubul bucureştean 'Colectiv' din 2015. Robert De Niro, Brad Pitt, Kristen Stewart, Scarlett Johansson şi Catherine Deneuve se vor afla printre vedetele invitate la cea de-al 76-lea ediţie a Mostra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel