Moştenirea Hallyday. Justiţia franceză se consideră competentă pentru a judeca litigiul

Justiţia franceză şi-a asumat marţi competenţa, în detrimentul Statelor Unite, pentru a tranşa litigiul ce vizează moştenirea rockerului Johnny Hallyday, ce îi opune pe văduva starului, Laeticia - care a anunţat că va face apel - şi pe cei doi copii mai mari ai artistului, Laura Smet şi David Hallyday, informează AFP, potrivit Agerpres.

'Rezidenţa obişnuită a lui Jean-Philippe Smet', numele real al cântăreţului Johnny Hallyday, 'este în Franţa', nu în Statele Unite, a decis Tribunalul din Nanterre, un oraş aflat la periferia Parisului. Aceasta este o victorie importantă pentru copiii mai mari ai artistului, care solicită de peste un an o parte mai mare din moştenire, în contextul în care tatăl lor şi-a lăsat întreaga avere în beneficiul ultimei sale soţii şi celor două fiice ale lor. Ardavan Amir-Aslani, avocatul Laetitiei Hallyday, a anunţat imediat că va face recurs. În schimb, partea adversă şi-a exprimat satisfacţia.

'Este o decizie extrem de importantă, pentru că ea marchează ataşamentul lui Johnny Hallyday faţă de Franţa şi deci, în contrapondere, incompetenţa judecătorului american de a trata acest dosar', a declarat Emmanuel Ravanas, unul dintre avocaţii Laurei Smet. Deşi Laeticia Hallyday a declarat într-o audiere ce a avut loc la sfârşitul lunii martie că ea şi soţul ei defunct şi-au ales rezidenţa la Los Angeles începând din 2007, Tribunalul din Nantere a precizat că 'la aceeaşi dată, Johnny Hallyday se declara rezident elveţian'.

Într-un testament datat din 9 mai 2007, 'el îşi declara domiciliul la Gstaad' (oraş din vestul Elveţiei) şi dorea ca succesiunea lui 'să fie lichidată în întregime şi în exclusivitate conform dreptului elveţian'. Într-un alt document, un contract de căsătorie semnat în 2011, Johnny şi Laetitia Hallyday declarau de asemenea că erau domiciliaţi în Gstaad, începând din noiembrie 2006. 'Or, nu este posibil să te declari rezident elveţian şi să trăieşti în altă ţară, fără să comiţi o infracţiune şi să încalci legislaţia', a precizat tribunalul francez. În plus, potrivit unei numărători realizate de David Hallyday graţie funcţiei de geolocalizare a contului de Instagram al soţilor Smet, Johnny Hallyday a fost prezent în Franţa timp de 151 de zile în 2015 şi 168 de zile în 2016.

'În 2017, Johnny Hallyday a rămas constant pe solul francez în cele opt luni care au precedat decesul său', a afirmat apoi judecătorul de la tribunalul francez. Numeroasele concerte franceze ale cântăreţului 'l-au determinat până la sfârşitul vieţii sale să menţină cu Franţa o legătură strânsă şi stabilă', a precizat instanţa din Nanterre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel