EXCLUSIV  Moșteanu (USR): ”Suntem gata să intrăm la guvernare, alături de PNL.” Apel către Orban și Ciolacu, dacă s-au înțeles

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, în exclusivitate pentru DC NEWS, că speră ca PSD şi PNL să nu aibă o înţelegere ascunsă privind alegerile anticipate. Acesta a criticat şi declaraţiile lui Tănase Stamule, consilierul premierului Orban, care a afirmat la interviurile DC NEWS că viitorul program de guvernare va fi unul sută la sută liberal. 

"Eu zic să nu ne luăm după tot felul de consilieri când vorbim de viitorul României. Au şi consilierii rostul lor, dar nu conduc ţara. Strict punctual, un program de guvernare normal trebuie să respecte nevoile ţării şi viziunea unui partid. Acel partid trebuie să strângă o majoritate confortabilă, nu la limită, pentru că am văzut ce se întâmplă când e la limită majoritatea. Nu ştiu cum se gândeşte PNL că ajunge la o majoritate de 50 şi ceva la sută. Noi suntem gata să intrăm la guvernare, am spus şi anul trecut că suntem gata să guvernăm alături de PNL, într-un nou Parlament, unde Guvernul va avea o majoritate solidă în Parlament, ca să poată schimba în sfârşit ceva.", a declarat Ionuţ Moşteanu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI  Care e PLANUL B al PNL! Lovitură pentru USR și PMP. Strategia Iohannis - Orban

Stelian Ion: USR, aliatul PNL doar la voturi

Ionuţ Moşteanu a comentat şi spusele lui Stelian Ion, care afirmase că USR este aliatul PNL doar când este nevoie de voturi, iar în rest "se pierde semnalul". 

"Noi am intrat în politică cu inima deschisă şi întindem mâini de ajutor când e nevoie de măsuri cerute de oameni. Am votat învestirea Guvernului Orban în urma semnării unui acord în 16 puncte importante pe care şi le doresc toţi cei cu care am vorbit. Nu am cerut posturi, prefecţi, subprefecţi, cum au făcut ALDE şi PMP. Nu de asta am intrat în politică. Cât timp vom găsi partenerii corecţi, vom merge împreună la drum.", a mai spus deputatul. 

VEZI ŞI Tensiuni între PNL şi USR. Stelian Ion: Suntem aliaţi doar când e vorba de voturi. În rest, se pierde semnalul...

Înţelegere între PNL şi PSD? 

"Ce ne întristează însă este ce se întâmplă zilele astea, pentru că pare că într-adevăr există o înţelegere între PNL şi PSD. Ar fi foarte trist pentru români să constate că USL încă trăieşte. Sper să nu fie aşa! Ne vom lămuri zilele astea! 

O parte din partide au anunţat că vor anticipate, inclusiv noi. Am făcut un acord atunci. Ori nu vedem acest acord nici în ziua de astăzi, nu vedem care este planul preşedintelui Iohannis şi al premierului Orban. Ştim cu toţii că, pentru a ajunge la anticipate, avem nevoie de 233 de parlamentari care vor asta, pentru că altfel  nu va fi cvorum la cele două voturi pentru guverne noi. Doar noi, USR, PNL, şi PMP am spus că vrem anticipate până acum, adică 35 la sută din Parlament. Ori mai avem nevoie de mulţi parlamentari. 

Şi văzând că nu există o astfel de înţelegere, ne putem gândi doar că există o înţelegere a PNL cu celălalt partid foarte mare, care poate rezolva cu uşurinţă această majoritate. Sper ca asta să nu se întâmple, ori dacă se întâmplă, să iasă domnii Ciolacu şi Orban să spună că da, asta e singura soluţie şi să ştim ce se întâmplă mai departe. Pentru că o intrare în procedura de anticipate fără un plan clar înseamnă dezastru pentru ţară. Putem sta fără Guvern până la finalul anului. PSD are majoritatea în BPR-uri, poate să se joace cu programul şi cu ce se pune la vot sau nu la nesfârşit.", a mai spus Moşteanu. 

25 de OUG adoptate de Guvern. "Orban se aşteaptă să treacă moţiunea"

"Trebuie să vedem ordonanţele prima dată. În afară de cea cu trotinetele, care a fost pusă în dezbatere, restul sunt noi pentru public. Le vom studia şi vom vedea dacă erau aşa urgente. Faptul că au dat atât de multe ordonanţe indică, însă, că Ludovic Orban este pregătit ca moţiunea de cenzură să treacă şi să intre într-un interimat în care nu mai poate da ordonanţe.", a conchis deputatul USR Ionuţ Moşteanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel