Moscova, îngrijorată de luptele din Ucraina (Kremlin)

Rusia este 'extrem de îngrijorată' de intensificarea luptelor din estul Ucrainei, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

"Suntem extrem de îngrijorați de evoluția situației. Din nou au fost reluate bombardamentele asupra cartierelor de locuințe din Donețk, din nou mor oameni", a afirmat Peskov, citat de agenția TASS.

Război Rusia-Ucraina. Lupte intense la Donetsk- LIVE VIDEO

"Rusia a făcut constant în ultimele zile eforturi de mediere pentru reglementarea conflictului", a subliniat Dmitri Peskov, care a făcut cunoscut faptul că președintele rus Vladimir Putin i-a trimis joia trecută o scrisoare omologului său de la Kiev, Petro Poroșenko, propunându-i un "plan concret pentru retragerea artileriei grele" de pe linia frontului. "Din păcate", a adăugat el, "Kievul a respins acest plan, fără să propună altceva în loc".

În ultimele zile s-au intensificat violențele între rebelii proruși și armata ucraineană, soldate cu mai multe zeci de victime civile și militare. Kievul și Occidentul acuză Rusia de înarmarea rebelilor și de trimiterea de trupe în Ucraina, acuzații pe care Moscova le dezminte categoric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel