EXCLUSIV  Moromeții 2, scenă cheie: Irina Margareta Nistor: Afișul este în defavoarea lui

Irina Margareta Nistor a dezvăluit, într-un interviu acordat DC News, că Moromeții 2, producție cu un succes istoric, conține și o scenă-cheie "a cinematografiei românești".

Mi-a plăcut foarte tare, am plecat foarte îndoită, sincer. Nu eram sigură că o să funcționeze schimbarea de distribuție. Cum spunea Dana Dogaru: "Sper ca nimeni să nu facă comparație", acum este omenește să faci comparații oricât te-ai strădui. Numai că ce a reușit Stere Gulea este că te-a dus pe o linie pe care practic nu mai vrei să faci comparație, nu mai simți nevoia. Și asta mi s-a părut cea mai mare reușită a lui. În al doilea rând, este senzațional Iosif Paștina și funcționează cu Horațiu Mălăele parcă mai bine decât funcționează Horațiu cu propriul lui băiat. Asta mi s-a părut foarte frumos și esențial pentu film.

Care este scena care v-a atras atenția?

Cel mai tare și cel mai tare mi-a plăcut scena manifestației, din toate punctele de vedere, inclusiv cu faptul că nimic nu se schimbă deși trece timpul și de fiecare dată găsim câte ceva comun dintr-o parte în alta. E o scenă cu foarte multă lume, greu de făcut și foarte convingătoare. Eu cred că o să rămână una dintre scenele-cheie ale cinematografiei Româniești. Și în plus erau foarte multe detalii care mi-au plăcut acolo, că există inclusiv o mașină ONC, adică a Oficiului Național al Cinematografiei pentru e cineva care și fimează în tot timpul ăsta. Mi s-a părut așa un fel de film în film. M-am bucurat că nu a mai existat cenzură și este mult mai liber la anticomunism și asta m-a bucurat, pentru că îmi amintesc că la Moromeții 1 au fost momente în care mi-a fost ciudă că se lua de liberali, mai ales de liberalii din perioada respectivă. 

 Care sunt actorii care v-au impresionat?

Mie mi-a plăcut foarte tare Dorina Chiriac. E senzațională. Are foarte puțin, dar e formidabilă. Mi-a mai plăcut Logigan care are o scenă la masă cu Iosif și tot așa au o strălucire în ochi și o complicitate în discuția aia greu de obținut, s-a văzut că amândoi fac și teatru. Mi-a plăcut Horațiu foarte tare, adică era cu totul și cu totul altceva decât ce am văzut până acum și mărturisesc că doar din afiș, din fotografie, nu credeam că o să îmi placă atât de tare. Adică afișul este în defavoarea lui.

Vi s-a părut că sunt și cadre foarte lungi?

Sunt cadre foarte lungi la început, da. Prima parte e foarte lungă, e adevărat. Noi suntem altfel, dar pentru publicul obișnuit știm bine că așa ceva nu este foarte sănătos, dar lumea nu caută asta în mod special. Am mai auzit comentariul ăsta, că practic nu se întâmplă nimic. E chiar locul în care nu se întâmplă nimic, categoric, sunt doar discuții, dar dacă fiecare discuție în parte stai și te gândești puțin la ea, inclusiv în perioada în care se confiscau pământurile, convingerile că poate acum o să fie mai bine, duritate secretarului de partid foarte dur, adică toate astea contează pentru că sunt puse toate la un loc. E un mozaic perfect al vremurilor respective.

Pentru că vorbim replici, vi se pare că se exagerează cu dezacorduri?

Cred că sunt foarte frecvente. Și mă rog, nu știu dacă toți așteptau să ajungă în funcții politice importante de-a lungul timpului, dar sunt foarte frecvente și sunt de la oameni de la care te aștepți mai puțin. Acolo nu erau cu foarte multă școală. Pe de altă parte, o vorbire excesiv de corectă, ea există și așa de prinzi imediat dacă unul vine de la țară sau nu.

Este o rețetă de marketing folosirea unei distribuții bogate unde s-au dat roluri mici unor actori mari?

Categoric că e o rețetă de marketing. Sigur că și eu am așteptam să îl văd pe Caramitru mai ales că era singurul intelectual din toată povestea. Totuși, eu înțeleg că suntem doar 10% în țara asta, dar acolo e chiar mai puțin. Cred că a și mizat pe chestia asta pentru că fiecare vine să își vadă și actorul preferat. Chiar dacă se vede puțin, dar oricum îl pândești și știi sigur că e acolo. Sunt foarte mulți care sunt doar câte o clipă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel