Mormântul lui Arsenie Boca a fost profanat

Mormântul părintelui Arsenie Boca a fost profanat vineri seara.

Vineri seara, în jurul orei 23.00, un apel de urgenţă la 112 anunţa că cineva sapă la mormântul lui Arsenie Boca şi că ceva necurat se întâmplă. Persoana care a cerut ajutor a spus că nu are curaj să se apropie de mormânt.

Un echipaj de poliţie s-a dus la mănăstirea Prislop și au găsit la locul de veci diferite unelte. Omul reuşise să sape jumătate de metru adâncime şi doi metri în lungime. Un bărbat de 45 de ani a fost prins câteva ore mai târziu de poliţişti şi a fost dus la audieri.

"Este vorba de un bărbat de 45 de ani din judeţul Maramureş. Suspectul este în sediul poliţiei oraşului Haţeg unde este audiat pentru fapta comisă. S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. Poliţiştii investighează pentru a stabili cu exactitate împrejurările, circumstanţele şi motivele care l-au determinat pe suspect să comită această faptă. Vorbim despre o infracţiune prevăzută cu închisoare de până la 2 ani. Urmează a se stabili dacă a avut dispernământ în momentul comiterii faptei", a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Va fi protejat de o construcție din lemn

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara, va fi protejat de o construcție din lemn sub forma unui baldachin, porțile acestuia urmând să fie închise pe timpul nopții, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.

El a spus că este "regretabil" gestul bărbatului care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca, săpând o groapă adâncă de o jumătate de metru și lungă de doi metri.

"Este regretabil că se întâmplă lucruri de felul acesta. Cu siguranță, cine are evlavie la părintele Arsenie nu ar trebui să se poarte în felul acesta. Ar trebui să ne purtăm cu bună cuviință la mormântul părintelui Arsenie, suntem într-un loc sfânt, un loc special. Nu întâmplător vin atâția oameni să se închine la mormântul părintelui Arsenie. Oamenii aceștia sunt mânați de o anumită trăire lăuntrică și sigur se manifestă ca atare", a spus părintele Miricescu, menționând că incidentul de la mormânt este un caz izolat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel