Monica Macovei vrea MCV: Extrem de eficient. DNA își face treaba, Ministerul de Finanțe nu

Europarlamentarul Monica Macovei laudă MCV și le cere politicienilor să nu-l oprească pentru că este în folosul țării. 

"Îl găsesc extrem de eficient și cred că, dacă acest Mecanism nu exista, astăzi în România nu am mai avea Direcția Națională Anticorupție, care este o instituție de foarte mare succes, în sensul că: își face treaba, anchetează politicieni din toate partidele politice, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziție, anchetează magistrați, judecători, procurori, oameni din administrația publică locală, centrală, până și președinți de cluburi de fotbal, crima organizată legată de corupție, spălare de bani, fraudă, evaziune, deci foarte multe infracțiuni care produc mari prejudicii în banii noștri. Și, desigur, se pune problema recuperării, unde încă mai avem de lucru pentru că Ministerul de Finanțe nu excelează în recuperare", a declarat Monica Macovei despre MCV. 

Europarlamentarul a mai spus că "problema care se pune acum este voința politică. Cel puțin în România, aici este problema. Dacă nu se ridică imunitatea unui parlamentar, evident că traducerea este: nu există voință politică". 

"Populația nu vrea să scape de MCV"

"Pentru politicienii care, fie pe față, fie pe ascuns prin diferite negocieri, încearcă să scape de MCV, eu le spun să se oprească, pentru că nici populația din România, nici populația din Bulgaria nu vor acest lucru. Ei vor pentru ei acasă să aibă o justiție dreaptă și egală pentru toți, să se confiște banii furați de la ei și politicienii sau alții care comit infracțiuni să plătească. Foarte simplu. Noi reprezentăm oamenii și pe cetățenii țărilor noastre. Nu politicienii", a subliniat europarlamentarul. 

Monica Macovei a mai spus că "aceasta este în continuare poziția și rugămintea mea către Comisie și către politicienii din ambele țări: să nu mai încerce să oprească Mecanismul de Cooperare și Verificare, fiindcă nu este în folosul țărilor noastre și al progresului din țările noastre". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel