Monica Ghiurco, propunere controversată pentru conducerea TVR- EXCLUSIV

A fost paritate în CA al TVR. Monica Ghiurco și Doina Gradea au obținut număr egal de voturi. Situația jurnalistei Monica Ghiurco este una controversată și a generat din prima clipă reproșuri.

Monica Ghiurco și Gabi Giurgiu au fost aleși reprezentanți ai salariaților TVR în Consiliul de Administrație. În contextul scandalului dintre partide cu privire la alegerea conducerii SRTv, la ultimul vot din CA a fost paritate: Monica Ghiurco și Dorina Gradea au obținut număr egal de voturi. Georgică Severin, președintele Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României, a spus, din start, că este o aberație, că este "incompatibilitate morală" ca Monica Ghiurco să fie aleasă la conducerea SRTv, ea intrând în Consiliul de Administrație pe votul salariaților pentru a le reprezenta lor interesele, nu pentru a fi șeful TVR pentru a reprezenta interesele instituției.

VEZI AICI MAI MULT: Georgică Severin, scandal cu Monica Ghiurco. "S-a ajuns la aberații"

Jurnalista Monica Ghiurco a ajuns în CA al TVR promițându-le angajaților TVR majorarea salariilor, investiții și că nu vor fi restructurări. În același timp, ea face parte din lotul de 700 de angajați ai TVR care au dat instituția în judecată pentru indexarea salariilor la rata inflației și au câștigat.

VEZI AICI MAI MULT: TVR, executat silit de angajați. Bomba explodează pe masa Guvernului

Astfel, potrivit informațiilor dcnews.ro, fiecare angajat din cei 700 are de primit aproximativ 20.000 de euro.

În aceste condiții se ridică următoarele aspecte contradictorii:

- a dat TVR în judecată alături de alți 700 de angajați, are de primit de la instituție aproximativ 20.000 de euro și, în același timp, vrea să conducă instituția și să-i reprezinte interesele;

- a fost votată pentru CA al TVR pentru a reprezenta interesele angajaților, dar, dacă va ajunge la conducere, va reprezenta interesele instituției, pe principiul un șef de sindicat ajunge director;

- promite salariaților TVR investiții, creșterea salariilor și că nu vor urma restructurări, însă problema se pune din ce fonduri, când politicieni cer insolvența televiziunii. 

Monica Ghiurco a precizat că va răspunde cu privire la aceste aspecte când va ajunge președinte-director general al SRTv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel