Lansare monedă jubiliară din argint și aur cu Prințul Harry și Meghan Markle

Un portret al cuplului alcătuit din prinţul Harry şi fosta actriţă americană Meghan Markle a fost imprimat pe un set de monede speciale ce au fost emise de Royal Mint pentru a celebra căsătoria cuplului.

În urma anunţului despre logodna prințului moștenitor Harry cu Meghan Markle, reprezentanţii Monetăriei Regale au primit dreptul de a participa la o întrevedere privată cu cei doi la Palatul Kensington din Londra.

„Reuniunea s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată şi informală, evidenţiată în portretul cuplului. Cei doi tineri sunt prezentaţi în timp ce se privesc cu afecţiune şi portretul lor evidenţiază familiaritatea şi legătura care există între membrii acestui cuplu regal", au transmis reprezentanţii Monetăriei Regale.

Nuntă regală pe 19 mai

Prinţul Harry şi Meghan Markle, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul american "Suits", se vor căsători pe 19 mai în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor. Cei doi tineri au o relaţie care a început în urmă cu 16 luni.

Noua monedă are un design creat de Jody Clark, care a creat şi efigia reginei Elisabeta a II-a ce a fost imprimată pe monedele britanice lansate în 2015, anunţă Agerepres, citând Press Association.

Monedă din metal comun, argint sau aur

Având o valoare nominală de 5 lire sterline, moneda poate fi achiziţionată de pe site-ul monetăriei şi este disponibilă în versiunile "brilliant uncirculated" (cu preţul de 13 lire sterline), "silver proof" (82,5 lire sterline) şi "gold proof" (1.980 de lire sterline). Aceasta este prima apariţie a lui Meghan Markle pe o monedă britanică emisă de Monetăria Regală.

Un portret al prinţului Harry a fost imprimat în trecut şi o pe o monedă jubiliară din seria "Alderney", emisă de Monetăria Regală în 2005 pentru a marca a 21-a aniversare a nepotului suveranei britanice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel