Moment dificil pentru băncile din Marea Britanie. Ce spune ministrul de finanțe

Bancă
Bancă

Orice negocieri pentru ca băncile care operează în Marea Britanie să obţină acces la piaţa UE vor fi ''foarte dificile'' dacă ele vor pierde drepturile de paşaport care le permit să-şi vândă liber serviciile în restul UE în urma Brexitului, a afirmat spus ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble.

În prezent, băncile cu sediul în Marea Britanie pot oferi gratuit servicii în UE pe baza unui sistem de tip 'paşaport', considerat drept cea mai importantă caracteristică a pieţei unice europene pentru firmele din sectorul financiar. Însă, acest lucru este pus sub semnul întrebării după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană. Drepturile de paşaport sunt un factor important care stă la baza poziţiei Londrei de centru financiar global. Pierderea acestor drepturi ar fi o lovitură pentru industria serviciilor financiare, responsabilă pentru 12% din Produsul Intern Brut al Marii Britanii. Aproape 5.500 de firme înregistrate în Marea Britanie folosesc drepturile de paşaport pentru a opera în alte state, scrie Agerpres.

În primul său răspuns la discursul de marţi al premierului Theresa May privind abordarea Brexitului, Wolfgang Schaeuble a declarat că Germania şi UE vor face tot posibilul pentru ca relaţiile dintre Marea Britanie şi Europa să fie cât mai strânse, recunoscând că Londra 'este şi va rămâne un loc important' ca centru financiar global. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel