Moldova, NINSOARE ABUNDENTĂ. Șoferii sfătuiți să iasă la drum doar în caz de urgență

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi recomandă şoferilor să se deplaseze pe drumurile publice doar dacă este cazul şi după ce se informează în prealabil cu privire la condiţiile meteo şi starea carosabilului. 

Ca urmare a avertizării meteorologilor de intrare în vigoare a codului portocaliu de ninsori şi viscol în Moldova, şoferii sunt avertizaţi, prin intermediul unui comunicat de presă remis de DRDP, îşi ia măsurile de prevedere necesare pentru evitarea blocajelor şi a altor situaţii nedorite. 

Transportatorii rutieri de persoane şi de mărfuri sunt rugaţi, de asemenea, să evite plecarea în cursă pe perioada avertizării cod portocaliu sau, în caz contrar, să procedeze la informarea şi echiparea adecvată a pasagerilor. 

"În cazul în care deplasarea este totuşi necesară, asiguraţi-vă că aveţi maşina echipată corespunzător pentru condiţiile de iarnă şi alimentată cu necesarul de combustibil. Verificaţi sistemele de climatizare şi de dezaburire a geamurilor, precum şi cel de iluminare-semnalizare, pentru o bună vizibilitate din partea conducătorilor auto, cât, mai ales, pentru a fi văzuţi de ceilalţi participanţi la trafic. Recomandarea drumarilor este de a circula cu prudenţă maximă pe drumurile afectate de polei, gheaţă sau zăpadă bătătorită, adaptând viteza condiţiilor de trafic", avertizează reprezentanţii DRDP prin intermediul unui comunicat de presă. 

Număr de telefon pentru urgențe

Lucrătorii DRDP Iaşi îi anunţă pe toţi participanţii la trafic că vor interveni prompt pentru asigurarea condiţiilor optime de circulaţie optime pe drumurile din aria lor de competenţă. 

"Dispunem de 75 de utilaje proprii de deszăpezire şi 343 închiriate, alte 116 fiind disponibile la cerere. Totodată, în depozitele celor nouă Secţii de Drumuri Naţionale din subordine avem asigurate stocurile necesare de material antiderapant: 21.308 tone de sare, 293 tone de clorură de calciu şi 70 tone de produs ecologic. 
DRDP Iaşi stă la dispoziţia locuitorilor pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă - tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situaţia Drumurilor Naţionale", se arată în comunicatul de presă. 

[Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel