Moldova, mișcare cu România. Cristea, europarlamentar PSD: Propaganda speculează orice pas greşit

Eurodeputatul PSD Andi Cristea susține, într-un interviu pentru Jurnaliștii.ro, că propaganda rusă speculează orice greşeală survenită pe axa Bucureşti – Chişinău pentru a produce neîncrederea partenerilor europeni în acţiunile României faţă de Republica Moldova.

Întebat cum vede mișcarea unionistă din Republica Moldova și declarațiile pentru unire pe care le-au semnat aproximativ 70 de primari din spațiul moldav și dacă este fezabil proiectul reunificării celor două maluri ale Prutului, Andi Cristea a spus: "Într-o oarecare măsură, este normal să existe și un astfel de curent de gândire în Republica Moldova, așa cum există și în România. Dreptul românilor de a se manifesta pe acest subiect este legitim. Nu știu cât de masiv este la acest moment sau care este potențialul de creștere. În același timp, chiar dacă lucrăm de multe ori cu simboluri, așa cum sunt declarațiile pentru unire semnate de primarii moldoveni, relevantă într-un final este voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Mai trebuie spus un lucru, propaganda rusă speculează orice pas greşit pentru a otrăvi prietenia şi relaţiile dintre Bucureşti şi Chisinău şi pentru a produce neîncredere în ochii partenerilor europeni în acţiunile României faţă de Republica Moldova. Totuși, partidele care susțin relația cu România sau relația cu Uniunea Europeană ar trebui să privească mai atent la viitorul apropiat și să înceapă să lucreze la o coaliție pro-europeană".

Relația dintre România și Republica Moldova, la fel ca aceea a doi frați ajunși la maturitate

"Ca oficial european îmi doresc ca între România şi Republica Moldova să nu mai existe niciodată graniţa sovietică de sârmă ghimpată, ci graniţa ştearsă de tip spatiu Schengen, dintre două state membre ale UE.

[citeste si]

Părerea mea este că, dincolo de teza unionistă, ar trebui să ne concentrăm pe soluții la problemele Republicii Moldova, lucru pe care România îl face de mult timp: sprijinim țara vecină cu fonduri, ajutor material și tehnic, susținem Chișinăul în cadrul Uniunii Europene și ne preocupăm de soarta cetățenilor de peste Prut, mulți dintre ei deținători de pașapoarte românești. Cred că relația dintre România și Republica Moldova este la fel ca aceea a doi frați ajunși la maturitate", a mai zis europarlamentarul PSD. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel