Moldova - Trasilvania, legătură rutieră. Dan Suciu: Se lucrează

Santier - foto ilustrativ
Santier - foto ilustrativ

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a aflat astăzi, 16 mai, în judeţul Bacău, unde au demarat lucrările de reabilitare a podului de pe DN 11, km 129+831 peste râul Trotuş (la Oneşti).

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a aflat astăzi, 16 mai, în judeţul Bacău, unde au demarat lucrările de reabilitare a podului de pe DN 11, km 129+831 peste râul Trotuş (la Oneşti). Podul, care se află de mulţi ani într-o stare critică, deoarece valoarea investiţiei era foarte mare, iar fondurile - insuficiente, va fi reabilitat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

Contractul de finanţare are o valoare de 7.740.836 lei, iar lucrările de reabilitare constau în:
- demontarea fâşiilor cu goluri şi înlocuirea lor cu grinzi noi;
- reabilitarea părţii carosabile, a trotuarelor pietonale şi a parapetelor de protecţie;
- reţea de iluminare modernă;
- lucrări la nivelul albiei pe ambele maluri ale podului.

Cât vor dura lucrările



Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe data de 10 mai 2019, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 10 luni.

"Și pe ploaie se lucrează, și pe ploaie poți vizita obiective pentru români. În Onești, la podul peste râul Trotuș au început lucrările de reabilitare atât de așteptate pe o rută extrem de circulată între Moldova și Transilvania. Ceea ce colegii mei din PSD Bacău au promis s-a materializat, evident prin PNDL, adică fonduri guvernamentale. Am cerut constructorului să finalizeze investiția exact în cele 10 luni prevăzute de contract și am garantat că și MDRAP va achita la timp facturile.", a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel