Modificările la legile justiției se amână. PSD acuză PNL și Guvernul Orban de sfidare

Guvern Orban
Guvern Orban

Modificările pe legile justiției vor fi dezbătute săptămâna viitoare de senatorii jurişti. De ce are loc această amânare.

PNL refuză mâna întinsă a PSD în trecerea legilor justiţiei prin Parlament. Chiar ieri, Orban afirma că nu crede în PSD nici când face daruri, dar preciza că va ajunge la asumare doar dacă se va tergiversa în Parlament

Liberalii au anunţat că vor să treacă legile justiției prin asumarea răspunderii Guvernului, fapt care i-a deranjat pe social-democraţi, care spuneau că s-au înţeles cu liberalii să le facă prin Parlament, iar dacă astăzi aceste modificări ar fi trecut în Comisia juridică de la Senat, iar mai apoi în plenul Senatului, ar fi riscat să fie anulate prin această lege de asumare, potrivit Antena 3.

PSD, gata să anuleze legea

Social-democraţii din Comisia juridică spuneau că este o sfidare a PNL şi a Guvernului prin ceea ce intenţionează să facă - tocmai prin această asumare - şi că preferă să amâne dezbaterea modificărilor pentru săptămâna viitoare şi să vadă dacă liberalii merg mai departe cu asumarea răspunderii Guvernului.

În cazul în care se va întâmpla acest lucru, atunci senatorii jurişti social-democraţi sunt pregătiţi să anuleze această lege tot în Parlament. În cazul în care nu îşi asumă răspunderea, atunci, săptămâna viitoare, marţi, în Comisia juridică, au fost invitaţi atât ministrul Justiţiei, cât şi reprezentanţi ai organismelor profesionale din justiţie să dezbată modificările, în aşteptarea de la PNL, în cazul în care vor dori să îşi asume răspunderea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel