Modificările Codului penal, adoptate pe articole de Camera Deputaţilor

Camera Deputatilor
Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, pe articole, modificările la Codul penal. 

Modificările aduse Codului penal au fost adoptate de deputaţi pe articole, iar votul final va avea loc tot miercuri. Raportul a fost adoptat marţi după-amiază de parlamentarii din Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, după ce proiectul privind modificările la Codul penal a fost aprobat de Senat. 

În comisie, a fost păstrată forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit căruia pentru a se constata infracţiunea de delapidare este obligatorie plângerea penală prealabilă împotriva funcţionarului public. Deputatul UDMR Marton Arpad a dorit reintroducerea articolului 298 referitor la neglijenţa în serviciu, care fusese eliminat anterior dezbaterii Codului penal de către Senat. Comisia a respins însă amendamentul privind eliminarea abrogării acestui articol. 

Proiectul de modificare a Codului penal, iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a fost adoptat marţi în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel