Modificări instructori auto, școala de șoferi. Ministrul Cuc: Grup de lucru

instructor auto
instructor auto

Un grup de lucru format din experți ai Ministerului Transporturilor, Autoritatea Rutieră Română (ARR) și școli de șoferi va fi înființat la solicitarea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a analiza solicitările instructorilor auto autorizați, nemulțumiți de prevederile unui act normativ.

Actul normativ de care sunt nemulțumiți instructorii îi obligă pe cei care lucrează ca PFA să îndeplinească condițiile de funcționare ca școala de șoferi, de la 1 septembrie 2017.

"Regret că sunteți în această situație, dar aceasta este legislația pe care trebuie să o respectam cu toții, indiferent de categoria profesională. Vă propun să înființăm un Grup de lucru cu experți din cadrul ministerului care alături de instructori și reprezentanți ai școlilor de șoferi să discute, la începutul lunii august (în săptămâna 7 — 11 august), cu toate documentele pe masă, situația dumneavoastră și a tuturor școlilor auto autorizate. Mi-aș dori să putem dialoga, dar fără tensiune și orgolii inutile. Vreau concurență loială, transparență și vreau aplicarea legii", spus ministrul Transporturilor, miercuri dimineață, în fața delegației protestatarilor aflați la Guvern.

Potrivit ministerului de resort, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a solicitat înființarea Grupului de lucru din care să facă parte experți din cadrul MT, ARR, școli de șoferi și reprezentanții instructorilor auto autorizați.

Oficialul de la Transporturi a fost însoțit la discuțiile cu reprezentanții instructorilor auto autorizați de Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

"Eu sunt aici să mediez acest conflict și sunt sigur că există o soluție care să clarifice aceste nemulțumiri. Important e să avem deschiderea necesară. Haideți să facem fundamentări pe acte, nu pe vorbe. Ne vom revedea în august, când sper să deblocăm situația", menționat Petrea.

Instructorii auto autorizați au protestat, miercuri dimineață, la Guvern, față de Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 731 din 2017 și au cerut abrogarea acestei decizii pe motiv că actul normativ îi obliga pe cei care lucrează ca PFA (Persoană Fizică Autorizată) să îndeplinească condițiile de funcționare ca școala de șoferi, și implicit să-și asume pregătirea unitară a viitorilor conducători auto, de la 1 septembrie a.c., relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel