Modificare Regulament Camera Deputaților. Iordache-Turcan, schimb de replici

Florin Iordache
Florin Iordache

 Modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, după o oră de la adoptarea proiectului în plenul Camerei.

"Monitorul Oficial a executat. Nu vom mai avea dezbateri pe amendamentele respinse şi legile Justiţiei vor fi puse pe masa domnului Dragnea aşa cum şi-a dorit", a declarat, în plenul Camerei, liderul deputaţilor liberali Raluca Turcan.

În replică, preşedintele de şedinţă, social-democratul Florin Iordache, a precizat că "Monitorul Oficial era obligat să publice ce s-a votat Parlament".

Plenul Camerei Deputaţilor a dat miercuri vot favorabil propunerii de modificare a Regulamentului forului legislativ în ceea ce priveşte supunerea la vot a amendamentelor, adoptată în aceeaşi zi de Comisia de regulament.

Conform amendamentelor adoptate, după ce timpul de dezbatere stabilit în funcţie de complexitatea raportului a fost epuizat, discuţiile se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre aceste amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul dintre amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială".

Conform unei alte prevederi adoptate de deputaţi, membrii comisiei pot respinge o singură dată, motivat, propunerea grupului parlamentar căruia i-a revenit funcţia, situaţie în care grupul parlamentar respectiv nominalizează o altă persoană, alegerea candidatului urmând procedura prevăzută de prevederile din regulament (alin 4), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel