Modificare legea Justiției. Toader NU merge la CSM. Explicația ministrului

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu va participa joi la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, în care se va da un aviz consultativ pe proiectul de modificare a legilor Justiţiei

Tudorel Toader spune că nu doreşte să se creeze "un moment" în care să devină apărătorul propunerilor pe care le-a făcut. 

"Nu voi merge, pentru că eu am vorbit cu CSM, am făcut dezbateri publice, lucrurile sunt cunoscute. Nu vreau să se creeze astăzi un moment în care eu să devin apărătorul propunerilor pe care le-am făcut. CSM să rămână în spaţiul garantului independenţei Justiţiei, să dezbată soluţiile şi să îşi exprime avizul consultativ", a declarat Toader la sediul MJ. 

Întrebat cum comentează declaraţia dată de procurorul general Augustin Lazăr, care a spus că, probabil, CSM va da un aviz negativ, Toader a replicat: "Va fi negativ şi în legătură cu multele propuneri pe care le-am reţinut în proiectul de lege, propuneri venite de la CSM? Eu nu aş fi sigur, pentru că avizul nu se dă în bloc pe proiectul de lege, avizul se dă pe fiecare soluţie legislativă în parte. Prin urmare, la Legea 317 privind organizarea şi funcţionarea CSM, am reţinut majoritatea propunerilor formulate de CSM. Să nu îmi spuneţi că, astăzi, CSM va fi împotriva soluţiilor propuse de CSM. Sunt trei legi fundamentale care reglementează activitatea din Justiţie. Se va da aviz pe fiecare articol, pe fiecare soluţie în parte şi nu pe lege în ansamblul ei". 

Plenul CSM urmează să ia în discuţie joi şi să dea un aviz consultativ pe proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel