Modificare lege statut aleși. PNL: Ciudată atitudinea PSD

Senatorii liberali acuză parlamentarii PSD că uită ceea ce promit legat de transpunerea deciziilor CCR în legislaţie, după ce plenul a respins luni iniţiativa PNL care propunea încetarea mandatului pentru aleşii condamnaţi cu suspendare, transmite Agerpres.

”Plenul Senatului a luat în dezbatere propunerea legislativă pentru modificarea Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, care îşi propune corectarea deficienţelor din Statut. În textul iniţiativei legislative se propune pierderea mandatului pentru 'condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru vreuna din infracţiunile de corupţie sau de serviciu sau condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate, pentru orice altă infracţiune”, se arată într-un comunicat al grupului PNL din Senat.

Prin Decizia nr. 536 din 2016, Curtea Constituţională a României a constatat, la sesizarea Preşedintelui României, că iniţiativa PSD prin care se dorea scoaterea condamnărilor cu suspendare de sub condiţia încetării mandatului contravine Constituţiei.

Prin propunerea legislativă dezbătută azi în Senat, Partidul Naţional Liberal a dorit doar să transpună decizia CCR'.

Senatorii liberali consideră 'ciudată' atitudinea PSD şi îi acuză pe social-democraţi că uită promisiunile făcute şi 'nu mai consideră transpunerea deciziilor CCR ca fiind o obligaţie'. 'Este cel puţin ciudată atitudinea PSD, ţinând seama că, până acum, Guvernul Grindeanu şi majoritatea parlamentară ne explicau cât de important este să transpunem deciziile CCR. Dar pentru că Partidul Social Democrat uită adesea ce promite, se pare că acum nu mai consideră transpunerea deciziilor CCR ca fiind o obligaţie. Am constatat cu surprindere faptul că o parte dintre parlamentarii celorlalte partide de Opoziţie au înţeles să voteze împotriva proiectului în cauză, fără să prezinte, însă, vreun argument al acestei decizii', se mai arată în comunicatul citat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel