EXCLUSIV  Modificare Lege nr.50/1991. Marinescu: Mișcare ”CRIMINALĂ”. Se cere intervenția lui Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Siguranța românilor nu pare a fi o prioritate pentru parlamentarii români, toată atenția fiind acum îndreptată spre Klaus Iohannis, cel care ar putea să ne aducă o răsturnare de situație.

Senatorul Marius Marinescu, inginer constructor, a vorbit în exclusivitate pentru DC News, despre efectele modificării unei legi despre care a spus că este criminală. Vorbim despre modificarea Legii nr. 50/1991, eliminând sancțiunile privind faptele penale pentru construirea fără autorizație. În consecință, oricine construiește fără autorizație, conform noului act normativ, este pasibil doar de amendă contravențională.

Iată ce a declarat senatorul Marius Marinescu în exclusivitate pentru DC News:

Lege controversată

”Nu este o noutate influența mafiei imobiliare în legislația din România. De curând, în Parlament, în ajunul Crăciunului, în ultima zi de plen, pe 19 decembrie 2018, a fost adoptată modificarea legii nr. 50/1991, eliminând sancțiunile privind faptele penale pentru construirea fără autorizație. În consecință, oricine construiește fără autorizație, conform noului act normativ, este pasibil doar de amendă contravențională.

Efectele periculoase ale legii

Aplicarea acestei legi periclitează siguranța cetățenilor, duce la distrugerea arhitecturii urbane, la dispariția spațiilor verzi și a ecosistemului din ariile naturale protaje. Oricine se poate trezi cu un bloc turn contruit pe aliniamentul proprietății sale, fără nicio legătură cu regimul de înălțime și arhitectura zonei. Mai mult decât atât, dezvoltatorii imobiliari vor fi tentați să economisească la sânge materialele de construcție necesare unei structuri de rezistență cerute de normele în domeniu.

Ne închipuim ce dezastru ar produce un seism cu magnitudine de peste 7,4 pe Richter, similar celui din 1940. Această lege permite chiar și construcții peste rețelele de alimentare cu gaz metan, energie electrică sau termică, fără sancțiuni penale.

Dispar sancțiunile penale și în cazul lipsei unui aviz ISU. Căile de acces vor deveni inutilizabile în caz de calamitate, să ne amintim de tragedia de la clubul Colectiv!

Atenție, DNA!

Vorbim clar despre o lege cu dedicație. Procesele penale aflate acum pe rolul instanțelor se vor încheia în favoarea inculpaților. Cu siguranță, zonele scumpe sunt vizate de mafia imobiliară. Nu este exclus ca și reședința președintelui din cartierul Primăverii să fie, în scurt timp, înconjurată de blocuri turn, punându-se în pericol securitatea sa.

În condițiile legislației actuale, o construcție ridicată fără autorizație este aproape imposibil de demolat. În urma unui abuz imobiliar, părții vătămate îi va fi aproape imposibil să lupte într-o instanță cu mafia imobiliară care are la picioare magistrați corupți.

Speranța este la Iohannis

Exemplific cu mastodontul de lângă Catedrala Sfântul Iosif. În ciuda unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile de a-l demola, din 2013, și a presiunile Vaticanului, autoritățile stau în genunchi în fața dezvoltatorului imobiliar, mai tare decât legea. Dar mai avem o mică speranță! Legea a fost contestată la CCR. Sperăm o sentință corectă și o poziție fermă din partea domnului Klaus Iohannis”.

Dați click aici pentru a vedea triptic comparativ privind conținutul actual al normelor juridice existente în Legea nr. 50/1991 raportat la modificările aduse, prin adoptarea Legii nr. 339/2018, aflată în stadiul de promulgare.

Consultați și acest document pentru mai multe detalii.


VEZI ȘI: Oana Zamfir, gest în premieră la Antena 3 față de un invitat. Ce a făcut când a auzit ce a zis


Cioloș strigă „PSD, ciuma roșie", dar face gesturi tandre cu Dăncilă - VIDEO viral


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel