Modele din Germania şi Ungaria privind dezvoltarea regională, prezentate la o conferinţă a ADR Centru

Diverse modele implementate în procesul de dezvoltare regională pentru promovarea oportunităţilor de investiţii şi atragerea de investitori au fost prezentate, joi, în cadrul unui simpozion internaţional organizat, la Alba Iulia, de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru. 

Intitulat 'Implementarea Strategiei de Specializare Inteligentă prin Programul Operaţional Regional şi dezvoltarea economică prin inovare: modele şi instrumente promovate de regiuni din Germania, Ungaria şi România', simpozionul este unul din evenimentele derulate, în perioada 5 - 8 noiembrie, de ADR Centru cu scopul coagulării regionale a tuturor iniţiativelor privind atragerea de investitori şi promovarea mediului de afaceri din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Invitaţi din Germania şi Ungaria au prezentat sistemele germane şi maghiare ce vizează, pe de o parte, modul în care ştiu să se promoveze şi să atragă investitorii şi, pe de altă parte, importanţa activităţilor inovative şi cooperarea externă a companiilor, pentru maximizarea profiturilor.

De asemenea, au fost analizate în cadrul conferinţei şi parteneriatele europene ale Regiunii Centru şi felul în care acestea pot deveni mai valoroase pentru întreaga comunitate, fiind prezentate modalităţile prin care actorii locali se pot implica în procesul de susţinere şi dezvoltare a activităţilor economice, care trebuie să fie complementare investiţiilor realizate de mediul public. 'Dezvoltarea afacerilor trebuie să se bazeze pe servicii complete pentru antreprenori sau investitori dintr-o singură sursă. În acelaşi timp, localitatea sau judeţul, ca furnizor al locaţiei, trebuie să rămână întotdeauna neutru faţă de toţi investitorii. Ceea ce este nou în era digitală, este că şi companiile mici, inovatoare, au oportunităţi de putere mondială', a afirmat directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel