Vize China. Teodorovici-Meleșcanu pariu, la comisia de buget-finanțe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Eugen Teodorovici și Teodor Meleșcanu au pus un pariu în cadrul comisiei de buget-finanțe, în discuțiile pentru aprobarea bugetului pentru Ministerul Afacerilor Externe. 

Eugen Teodorovici i-a prezentat ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu o comparație cu Ungaria, la nivelul acordării vizelor pentru China. Cei doi au pus un pariu în care Teodor Meleșcanu și-a asumat că diferența va fi recuperată, iar România va ajunge cel puțin la nivelul Budapestei. 

Iată dialogul dintre cei doi, în comisia de buget-finanțe:

Eugen Teodorovici: Domnule ministru, azi-dimineață am avut o discuție cu cineva care a spus că România a dat  vize pentru China vreo 6000. Ungaria, vreo 135 000. E o diferență fantastică și un impact pe buget, pe toate zonele. Dacă o fi așa... Ăsta e cel mai bun indicator," a spus Eugen Teodorovici.

Teodor Meleșcanu: Noi până acum o lună și jumătate sau două, am avut niște probleme. Pe tipul Schengen, China era pe lista a doua și am avut o serie de dificultăți suplimentare și obstacole la acordarea vizelor. Acest lucru a fost rezolvat prin diligențele Ministerului Afacerilor de Externe și marea majoritate a celor care au intrat a fost după adoptarea acestor hotărâri. Deci anul viitor sperăm să avem și noi mulți, dar nu foarte mulți. Adică, în niște limite rezonabile. 

Eugen Teodorovici. E o diferență mare. Comparând Ungaria cu România este o diferență uriașă și ca potențial și mă îndoiesc că se va recupera.

Teodor Meleșcanu: Vă rog să nu puneți pariuri cu mine că le pierdeți. 

Eugen Teodorovic: Ar fi prima oară în viața mea când aș pierde un pariu. Prefer să-l pierd. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel