Viorica Dăncilă, premier PSD. Chirieac: Președintelui Iohannis îi va fi greu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Conform unor surse DC News, după plecarea lui Mihai Tudose din Guvern, Viorica Dăncilă, eurodeputată, va fi propunerea PSD pentru funcția de premier. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier al României.

„Este vremea ca România să aibă premier femeie, mai ales pusă de socialiști care, în toată lumea, promovează egalitatea între sexe, promovează femeia. Din toate punctele de vedere, președintelui Iohannis îi va fi greu să respingă candidatura doamnei Viorica Dăncilă. E șeful europarlamentarilor români, are cel puțin două mandate la Bruxelles ca europarlamentar, cunoaște lumea la Bruxelles.

Dacă vă adunceți aminte, când domnul Dragnea l-a desemnat pe domnul Mihai Tudose premier după domnul Sorin Grindeanu, tot în cărți a fost și doamna Viorica Dăncilă. La vremea respectivă s-a spus că ”nu domnule, că și dânsa e din Teleorman și e apropiată de Liviu Dragnea, lasă să-l pună pe Mihai Tudose”. Nu știu dacă este apropiată sau nu, până la urmă toți în PSD sunt apropiați de liderul de moment. Gândiți-vă câți apropiați avea Victor Ponta când era președintele partidului.

Doamna Viorica Dăncilă este un candidat puternic, la fel cum ar fi fost și doamna Ecaterina Andronescu. E foarte greu să argumentezi împotriva unor asemenea candidați”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Nicio suspiciune

În ceea ce privește ”lupta” Vioricăi Dăncilă cu Mihai Fifor, principalul contracandidat pentru funcția de premier, analistul politic spune că: „Mihai Fifor face o treabă foarte bună la Ministerul Apărării. A picat foarte bine cu vizita la Pentagon, la Secretarul Apărării SUA, în septembrie, la domnul Mattis. Lăsați-l acolo, mai ales că și asupra dânsului deja piața vuiește pe legăturile sale cu Securitatea. Doamna Dăncilă nu este acuzată de așa ceva. 

Procesul de depolitizare, de retragere al SRI din politică a început doar din ianuarie 2015 când a venit Eduard Hellvig la conducerea Serviciului. Vom suporta mulți ani de acum încolo sechelele politizării și în justiție, acolo e chiar toxic. Până se curăță toată această zonă o să mai dureze. Avantajul doamnei Dăncilă ca și al doamnei Ecaterina Adronescu, este că asupra lor nu există suspiciuni că ar avea dublă comandă”, a explicat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel