Valentine's Day. Pakistan, statul care interzice Ziua Îndrăgostiților
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Pakistanul a interzis promovarea oricărui eveniment în legătură cu Ziua Îndrăgostiților sau a oricărei festivități publice a acesteia.

Decizia a fost luată după ce Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților a devenit din ce în ce mai populară în rândul tinerilor pakistanezi. Mulți dintre aceștia au început să ofere cadouri, carți sau bomboane, lucru ce acum devine interzis.

La fel ca și în multe alte țări, restaurantele și comercianții au încercat și în Pakistan, să profite de ziua internațională a romantismului, oferind promoții speciale, informează Daily Mail. Și acest lucru devine interzis în Pakistan.

Potrivit sursei citate, țara musulmană rămâne profund tradițională și asociază promovarea Valentine's Day cu idealurile Occidentului.

[citeste si]

Mai mult, autoritatea de reglementare a mass-mediei din Pakistan, acționând pe baza unei hotărâri judecătorești, a avertizat toate canalele de știri, posturile de radio și presa scrisă să se abțină de la promovarea Zilei Îndrăgostiților.

Anul trecut, o instanță din Pakistan a interzis orice sărbătoare publică a Zile Îndrăgostiților, precizând că aceasta este împotriva Islamului și promovează cultura occidentală.

"Niciun eveniment nu se va desfășura la nivel oficial sau în orice loc public", ordona instanța la momentul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel