Valentine's Day 14 februarie 2018. Biserica Ortodoxă: Desfrâu și joc de-a căsătoria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pe 14 februarie, îndrăgostiții din toată lumea sărbătoresc Valentine's Day. În România, această sărbătoare a dragostei nu este privită deloc cu ochi buni de Biserica Ortodoxă Română.

În fiecare an, BOR condamnă Valentine's Day.

De exemplu, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului consideră că "Valentine's Day" nu este "Ziua Îndrăgostiţilor" ci a "desfrâului şi a jocului de-a căsătoria".

"Aşa cum arată astăzi, Valentine's Day nu este Ziua Îndrăgostiţilor, ci a desfrâului şi a jocului 'de-a căsătoria'. Biserica Catolică se dezice de ea", a afirmat Episcopia.

Valentine's Day, sărbătoare artificială

Evenimentul de pe 14 februarie "a devenit o sărbătoare artificială şi i se dă importanţă datorită celor care proclamă iubirea cu orice preţ, chiar şi atunci când ea nu există". Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului consideră că "nu e nevoie de o zi anume din calendar pentru a o arăta. Cel mai frumos cadou pe care şi-l fac doi oameni care se iubesc sunt copiii pe care-i au împreună".

[citeste si]

Actuala sărbătoare "nu poate fi numită creştinească" şi dragostea de astăzi "nu mai este percepută ca fiind un sentiment romantic, gingaş, afectuos, jetfelnic, ci mai ales se rezumă la priviri, vorbe, gesturi seducătoare spre păcat". Episcopia acuză Mass Media că le face "reclamă deosebită" celor din urmă şi consideră că este "o diversiune pusă la cale pentru a strica moralitatea şi tradiţiile creştine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel