Tudorel Toader - Viorica Dăncilă, discuție. Solicitarea MINISTRULUI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video
Remus Borza, pronostic după propunerea lui Toader: Nimeni nu mai cedează - video
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dezvăluit că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă astăzi. De asemenea, a transmis că face o nouă solicitare cu privire la desecretizarea protocoalelor încheiate de DNA cu SRI. 

Tudorel Toader a anunțat, în contextul menționat, că va cere DNA desecretizarea protocoalelor. 

”Eu nu pot decât să fiu de acord cu solicitarea doamnei prim-ministru. N-am citit comunicatul, fiind în emisiune, dar apelul făcut este, sunt convins, de ambele părți. Dacă ați citit că s-a adresat SRI-ului, în egală parte trebuie să ne adresăm, Ministerului Public, componenta DNA, cealaltă parte semnatară a protocolului sau protocoalelor.” a spus ministrul Justiției, la Antena 3. 

CSAT recunoaște existența protocoalelor

Tudorel Toader a precizat: ”Dacă CSAT a spus că nu are competența desecretizării, citind comunicatul, indirect se recunoaște existența protocoalelor, ceea ce este un fapt foarte bun. La cel mai înalt rang, ni se spune că ele există”. 

”Dacă procedura penală permitea această colaborare, nu mai aveam nevoie de un protocol secret” a precizat ministrul. 

”Voi vedea care fi solicitarea doamnei prim-ministru și, dacă nu acoperă și solicitarea către Ministerul Public, în limitele competențelor mele legale, date de art. 132 din Constituție, care spune că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Dacă solicitarea doamnei prim-ministru nu se referă și la partea de Minister Public, eu, în calitatea de ministru, luni, la prima oră, voi solicita desecretizarea protocolului sau protocoalelor” a precizat Tudorel Toader. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel