Tudorache: ONG-urile, învinse prin referendum. Am avut multe opreliști
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Primarul Daniel Tudorache spune că ONG-urile ar putea fi învinse printr-un referendum. El a dat drept exemplu o situație în care o cale de acces din sectorul 1 a fost blocată ca urmare a unei hotărâri definitive luată în instanță la sesizarea unui ONG. 

"Atâtea opreliști am primit de la ONG-urile din zonă... (...) Ar trebui prin referendum să învingem aceste ONG-uri. O cale de acces din cartier a fost blocată printr-o hotărâre judecătorească. Le-a dat dreptate Instanța că vulpile erau deranjate de autoturisme," a spus Daniel Tudorache. 

Primarul Sectorului 1 a spus că nu își explică neimplicarea ONG-urile în cazul altor clădiri-monument. Tudorache și-ar dori ca legea să îi oblige pe proprietarii unor astfel de clădiri să le renoveze. 

"Unde sunt clădiri foarte înalte autorizațiile sunt date de Primăria Capitalei. Unde sunt zone-monument, primăriile de sector nu dau autorizații de construcție. Noi ar trebui să-i obligăm pe cei care au câștigat în Instanță să îngrijească acele clădiri. Ei le lasă în paragină. Ar trebui ca acea persoană care deține o astfel de proprietate-monument să fie obligată să o aducă la o stare decentă. În unele țări, primăria îți confiscă proprietatea dacă timp de mai mulți ani o lași în paragină. La noi nu se poate. Dreptul de proprietate este garantat. În țările civilizate se permite, la noi nu," a declarat primarul Daniel Tudorache. 

Vezi răspunsul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel