Trump: 'Vom DISTRUGE Coreea de Nord'. Cum comentează Chirieac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Bogdan Chirieac a făcut un comentariu după ce Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian. 

"Este o declarație de război. În opinia mea, aceasta nu este adresată neapărat dementului care conduce Coreea de Nord. Nu este o insultă, ci un diagnostic pentru liderul Coreei de Nord, un om care și-a măcelărit toată familia, care conduce țara într-un mod aberant, responsabil de crime îngrozitoare. Asta ca să știm cu ce ne confruntăm. Eu cred că declarația lui Donald Trump se adresează inclusiv Chinei deoarece Coreea de Nord nu ar fi ajuns la un asemenea potențial distructiv dacă atât Rusia, cât și China nu ar fi fost interesate să mențină un bastion împotriva dominației americane în regiune. Să nu uităm - Coreea de Sud este o țară extraordinară, cu rezultate formidabile, dar care este vârf de lance al SUA. Cei care au un oarecare control în Coreea de Nord sunt chinezii. Cei care pot să liniștească lucrurile sau pot să elimine un lider aberant sunt cei de la Beijing", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Nu știu dacă se va ajunge la armă nucleară, dar o intervenție militară este oricând posibilă. (...) Moscova nu are o influență majoră, în schimb China poate să facă mult dacă este conștientă și își dorește acest lucru. Ceea ce este de neimaginat este un război nuclear în regiune, să fie foarte clar. Un război nuclear poate fi declanșat oricând pentru că omul este nebun. Are arme nucleare. Poate oricând să folosească o armă nucleară la graniță, să o lanseze în Coreea de Sud", a mai spus analistul politic.

"Este, dacă vreți, una dintre moștenirile toxice lăsate de fosta administrație a lui Barack Obama care iată, este decontată acum de președintele Donald Trump. Opt ani, nebunul a fost lăsat în voia soartei și a dezvoltat rachete și arme nucleare. Poate se putea interveni de atunci. Acum el reprezintă un pericol real. Nu trece o săptămână fără să tragă o rachetă, nu trece o săptămână fără să detoneze o bombă nucleară", a adăugat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Donald Trump a spus că liderul nord-coreean s-a angajat într-o misiune sinucigașă, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul omul-rachetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel