Tratament fără interferon pentru bolnavii de hepatită C
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Ministrul Sănătății Florian Bodog a anunțat astăzi că tratamentul fără interferon pentru pacienţii cu hepatită cronică virală C va fi disponibil din prima jumătate a lunii mai, informează Agerpres.    
Pacienţii cu hepatită cronică virală C vor putea beneficia de tratamentul fără interferon începând din prima jumătate a lunii mai, conform anunţului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a scris duminică pe pagina sa de Facebook ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

„Noua etapă de tratament pentru hepatita cronică virală C vizează: 9.700 de pacienţi cu fibroză F3 şi F4 (ciroză compensată), cu fibroză F2 asociată cu manifestări extrahepatice de tip autoimun, cu limfom cu celule B non-Hodgkin, cu hepatocarcinom, cu hemofilie sau talasemie majoră, precum şi personalul medical, indiferent de stadiul fibrozei; 250 de pacienţi cu insuficienţă renală aflaţi în dializă, stadiile de fibroză F2, F3 şi F4 (ciroză compensată); 50 de pacienţi cu transplant hepatic; 2.000 de pacienţi cu ciroză decompensată”, a mai scris ministrul. 

[citeste si]

De asemenea, el arată că, potrivit CNAS, tratamentul va fi efectuat cu DCI Dasabuvirum + Ombitasvirum + Paritaprevirum + Ritonavirum pentru primele două grupe de pacienţi menţionate şi cu DCI Ledipasvirum + Sofosbuvirum pentru celelalte două grupe de pacienţi. 

CNAS a anunţat săptămâna trecută că se află în etapa finală a procesului de pregătire a reluării prescrierii tratamentului fără interferon pentru pacienţii cu hepatita cronică virală C. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel