The OutBrake. Bădiță, plan împotriva FAKE NEWS cu Dante Stein, consilierul lui Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Florin Bădiță a vorbit despre posibilitatea de a colabora cu Dante Stein, fost consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Tânărul din spatele paginii "Corupția Ucide" are un proiect pe care dorește să îl desfășoare de mai bine de un an, iar după zeci de email-uri și întâlniri, a găsit o persoană care s-a arătat interesată să finanțeze această cercetare care ar identifica posibile știri false înainte să devina virale. Instrumentul se numește The OutBrake, iar omul care vrea să îl ajute este Dante Stein. Florin Bădiță nu știe dacă să accepte sau nu ajutorul fostului consilier al lui Victor Ponta. Unul dintre motivele pentru care ar refuza oferta este că Dante Stein a fost demis din funcția de preşedinte al Poştei Române, fiind acuzat de "managament defectuos".

Argumente pro

Totuși, Florin Bădiță dă de înțeles că argumentele pentru care vrea să lucreze cu Dante Stein cântăresc mai mult. El a obținut feedback foarte bun, de la vreo 15 persoane, despre acest om de afaceri. Un alt motiv este faptul că pe vremea când a fost consilierul lui Victor Ponta, Dante Stein a propus înființarea Coaliției pentru Dezvoltarea României. În afară de mediul de afaceri, Dante Stein a fondat două ONG-uri, Make-A-Wish, precum și Re:Start Romania, unde este cofondator împreună cu Oana Pellea, Marina Sturdza și Bogdan Atanasiu.

[citeste si]

Rămâne de văzut ce decizie va lua Florin Bădiță privind colaborarea cu Dante Stein în lupta cu fake news.

Cum se descrie Dante Stein

"M-am născut pe 5 iunie 1962. Am crescut și m-am format în Italia și Austria, la Viena și Jakarta, Indonezia. M-am căsătorit în 1986 și sunt mândrul tată al lui Joshua, în vârstă de 22 de ani. Vorbesc fluent limba engleză, limba germană și limba italiană și la nivel mediu limba indoneziană. Am cetățenia română și deși înțeleg foarte bine limba română, nu îndrăznesc încă să o vorbesc.

Fiind născut într-o familie cu adevărat internațională, tatăl meu este austriac din descendenți turci pe partea mamei și român pe partea tatălui său, în timp ce mama mea este italiană cu mama din descendent englez. Mai mult, eu însumi am avut norocul extrem de a întâlni o femeie minunată, născută în Indonezia dintr-o familie locală de nobili vechi, care mai târziu a devenit soția mea. Toate acestea mi-au oferit o mare expunere la diferite forme de mentalități și societăți și, m-au făcut să înțeleg că, suntem cu toții cetățeni ai lumii și că trebuie să ne respectăm unii pe alții fără întrebări sau condiții", spune fostul consilier al lui Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel