Urmărește emisiunea live
Super exercițiu de matematică. Pare magie, dar și tu vei învăța să-l faci-VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Matematica poate fi extrem de distractivă și plăcută. În rândurile de mai jos, vă propunem un truc prin care vă puteți surprinde prietenii, indiferent de vârstă.

Alegeți un număr, format din cinci cifre, prima cifră fiind neapărat 2, spre exemplu - 25733. Scrieți-l pe o foaie și ascundeți-l în buzunar. 

Acum propuneți un număr ținând cont de mai multe particularități: numărul trebuie să înceapă cu cifrele care sunt în mijlocul celui pe care l-ați pus în buzunar, adică 573, iar ultima cifră trebuie să fie ultima din numărul ales inițial la care adăugați 2. Va rezulta: 5735.

Următorul pas este să îl rugați pe partenerul dumneavoastră de joc să aleagă un număr format din patru cifre, la întâmplare, cum ar fi 8307. Apoi, dumeavoastră trebuie să alegeți un număr, dar cu următoarea regulă: rezultatul să fie 9, mai precis: 8+1=9; 3+6=9;0+9=9;7+2=9. Rezultă numărul 1692.

[citeste si]

Acum rugați-vă prietenul să aleagă, la întâmplare, un număr din patru cifre, cum ar fi 8264. Dumnevoastră va trebui să faceți calculul ca în regula de mai sus, adică să vă dea 9, motiv pentru care numărul dumneavoastră va fi 1735.

Acum adunați  toate numerele. Rezultatul trebuie să fie 25733, exact ca în bilețelul din buzunarul dumneavoastră.

Dacă explicațiile vi s-au părut puțin cam dificile, vă lăsăm și un video! Acum vă puteți surprinde prietenii cu acest truc din matematică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel