Suma URIAȘĂ cheltuită de Germania pentru REFUGIAȚI
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Statul german a plătit anul trecut landurilor și administrațiilor locale circa nouă miliarde de euro pentru suportarea cheltuielilor legate de primirea refugiaților, relevă un raport al guvernului federal de la Berlin, publicat miercuri de cotidianul Rheinische Post și citat de agenția EFE.

Conform documentului, de când a început afluxul migrator masiv Germania a cheltuit în total pentru refugiați circa 20 de miliarde de euro. Se estimează că numai cheltuielile ocazionate de primirea refugiaților aflați în așteptarea soluționării cererilor de azil au fost de circa 5,5 miliarde de euro. Construcția de noi tabere și renovarea celor deja existente au costat aproximativ 400 de milioane de euro, în timp ce cheltuielile pentru găzduirea și întreținerea minorilor neînsoțiți se ridică la circa 350 de milioane de euro.

De la începutul anului 2015 și până în prezent în Germania au ajuns circa 1,3 milioane de migranți extracomunitari, veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Cel mai mare flux a fost în anul 2015, când Germania a primit circa 900.000 de solicitanți de azil, numărul lor scăzând de la începutul anului 2016 odată cu închiderea rutei balcanice.

Între timp, guvernul german a adoptat și o serie de măsuri menite să grăbească repatrierea migranților a căror cerere de azil este refuzată, precum și expulzarea celor care comit delicte grave, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel