Submarin dispărut Argentina. 5 milioane de dolari recompensă
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Incapabilă să localizeze, în pofida ajutorului internaţional, submarinul său dispărut de la 15 noiembrie cu 44 de membri ai echipajului la bord, Argentina a promis miercuri o recompensă de cinci milioane de dolari persoanei care va găsi submersibilul, transmite AFP. 

Recompensa de 98 de milioane de pesos, a precizat ministerul argentinian al apărării, va fi plătită "persoanei care va oferi o informaţie sau date utile care să permită localizarea cu precizie a submarinului" San Juan. 

Marina argentiniană continuă cercetările cu mijloace limitate şi guvernul de la Buenos Aires speră astfel să convingă mai multe firme private să se alăture căutărilor. 

Peste 10 țări mobilizate

Peste 12 ţări s-au mobilizat în găsirea submersibilului care posibil să se fi scufundat la 400 de kilometri de coastele Patagoniei argentiniene, în Oceanul Atlantic, după ce a semnalat o defecţiune la sistemul său de baterii. 

Preşedintele Argentinei, Mauricio Macri, a primit la 7 februarie rudele celor 44 de membri ai echipajului şi le-a făcut cunoscută această iniţiativă, fără să precizeze valoarea recompensei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel