SIVECO o dă în judecată pe Ana Maria Pătru
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
SIVECO o dă în judecată pe Ana Maria Pătru, fostă șefă AEP. 

Decizia companiei vine după ce Ana Maria Pătru a transmis Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că este suspectă că SIVECO a câștigat aproape toate licitațiile pentru softurile de numărare şi trasmitere a datelor au fost câştigate de companie. Fosta șefă AEP a susţinut că Irina Socol, fosta şefă a SIVECO, a făcut parte sau a fost apropiată de conducerea SRI şi că e posibil ca prietenia lor, pornită la iniţativa lui Socol, să fi fost iniţiată contextul unei acţiuni operative.

”Am fost de-a dreptul socaţi de calomniile lansate de doamna Ana Maria Pătru la adresa companiei SIVECO România. Informaţiile prezentate nu sunt conforme cu realitatea şi reprezintă încercări de inducere în eroare a opiniei publice de către o persoană care în mod repetat a solicitat foloase necuvenite companiei noastre. În consecinţă, compania SIVECO a decis să o acţioneze în judecată pe doamna Ana Maria Pătru pentru minciunile şi afirmaţiile denigratoare lansate în spaţiul public” a anunțat SIVECO. În plus, compania susține că este o copilărie să crezi că ”print-un soft auditat, testat şi verficat din punctul de vedere al securităţii s-ar putea frauda votul popular”, ”mai ales că rezultatele votului au fost confirmate de numărătorile paralele ale partidelor”. 

[citeste si]

”Totodată, menţionăm că doamna Ana Maria Pătru a avut cel mai înalt nivel de acces la datele centralizate prin intermediul softului. Nicio companie producătoare de software nu poate fi făcută responsabilă de modul în care doamna Ana Maria Pătru a utilizat, preferenţial sau nu, datele colectate de soft. Doamna Ana Maria Pătru încearcă să deturneze atenţia de la procesele în care este implicată. Avem încredere că justiţia va clarifica toate aceste aspecte”, adaugă SIVECO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel