Semimaratonul Iaşi cooptează peste o mie de participanți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Peste o mie de ieșeni s-au mobilizat duminică pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Semimaratonului Iaşi.
Peste 1.000 de persoane au luat parte, duminică, la cea de-a treia ediţie a Semimaratonului Iaşi, eveniment care potrivit organizatorilor se ghidează după motto-ul „Alergăm să ajutăm”.
 
Indiferent de vârstă sau statut social, ieşenii au răspuns pozitiv iniţiativei celor de la Rotary Club Iaşi Copou, au ignorat vremea ploioasă şi au ieşit din case pentru a lua parte la Semimaraton, mai ales că fiecare kilometru parcurs înseamnă un ajutor către cele două cauze umanitare ale proiectului: copiii inteligenţi din mediul rural prin Asociaţia ProRuralis şi copiii defavorizaţi din cartierul Dacia prin proiectul „Căsuţa cu cireşe” din cadrul Asociaţiei Salvaţi Copiii. 


„A fost puţin cam greu, pentru că la un moment a şi plouat, dar am dorit să răspundem acestei inţiative care îşi doreşte să sprijine copiii cu rezultate deosebite la învăţătură şi care provin din mediul rural ori din familii cu probleme financiare. Acordându-le burse prin intermediul acestui proiect, aceşti copii îşi pot continua studiile. Totodată, Semimaraton este un proiect care îşi doreşte şi promovarea sportului, mai ales a sportului în aer liber”, a declarat unul dintre participanţii la Semimaraton, medicul cardiolog Florin Mitu, vicepreşedintele Atletic Cardio Club, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel