Scorțișoară, beneficiu surprinzător. Concluziile unui nou studiu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Noi cercetări au evidențiat un beneficiu surprinzător al scorțișoarei.

În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au testat efectul cinamaldehidei, uleiul esențial care dă aroma scorțișoarei, pe celulele grase de la șoarecii de laborator, precum și celulele grase de la oameni. Aceștia au descoperit că expunerea la uleiul de scorțișoară a determinat celulele umane și animale să înceapă arderea caloriilor printr-un proces cunoscut sub numele de termogeneză. Atunci când au privit procesul mai îndeaproape, oamenii de știință au observat că uleiul a crescut activitatea mai multor gene, enzime și proteine, cunoscute pentru faptul că stimulează metabolismul grăsimilor.

Studiul a analizat efectul scorțișoarei asupra adipocitelor în mod direct, nu asupra corpului uman. Însă este nevoie de mai multe studii pentru a afla dacă scorțișoara are același efect asupra oamenilor și care sunt implicațiile unei termogeneze crescute.

Deși este considerată sănătoasă folosirea scorțișoarei în cantități obișnuite în alimente, este încă devreme pentru a determina o doză eficientă.

[citeste si]

Puțină scorțișoară presărată din când în când nu este suficientă pentru a arăta efectele imediate și măsurabile asupra metabolismului. Cu toate acestea, nu ar trebui să mănânci o cantitate mare de scorțișoară. Oamenii de știință bănuiesc că va exista un efect cumulat și că, de-a lungul timpului, poți obține aceste beneficii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel