Schulz, demisie. SPD a decis ca Andrea Nahles să primească sprijin pentru preluarea partidului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
schulz merkel
schulz merkel
 Conducerea Partidului Social Democrat (SPD) din Germania a luat act, marţi, de demisia cu efect imediat a liderului partidului, Martin Schulz, după care şi-a anunţat imediat sprijinul pentru preluarea conducerii de către Andrea Nahles, informează DPA. La congresul SPD din 22 aprilie, poziţia ei va trebui validată prin votul tuturor membrilor partidului. 

Cei 464.000 de membri ai SPD urmează să tranşeze prin vot şi disputa internă din partid privind participarea la o nouă coaliţie cu creştin-democraţii conduşi de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. 

A renunțat la postul de ministru de externe 

Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, anunţase încă de săptămâna trecută, după acordul privind participarea social-democraţilor la un nou guvern, că va demisiona de la conducerea SPD. Iniţial, el a afirmat că intenţionează să preia postul de ministru de externe, după care a renunţat. 

Nahles urmează să fie desemnată oficial ca succesoare a lui Schulz de către biroul executiv al SPD, în cursul serii de marţi. Ea are 47 de ani, este şefa grupului parlamentar social-democrat şi o susţinătoare a coaliţiei cu Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi ramura bavareză a creştin-democraţilor, Uniunea Creştin-Socială (CSU), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel