Schimbări la legea RCA. Ce sunt obligați asiguratorii să facă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va impune noi obligaţii firmelor de asigurare, p entru a se evita situaţiile în care şoferii care au suferit accidente au probleme cu plata daunelor la care sunt îndreptăţiţi din partea acestora.

ASF a elaborat un proiect de modificare a Normei nr. 39/2016 privind asigurările auto din România, prin care firmele de asigurare care vând poliţe de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA), vor fi obligate să ofere şoferilor mai multe informaţii şi să le acorde asistenţă în cazul în care au fost victimele unui accident.

ASF va obliga astfel asigurătorii să "instituie un canal de comunicare prin care asigurații și conducătorii vehiculelor pot solicita informații în legătură cu regularizarea daunelor produse vehiculelor avariate prin accidente de circulație acoperite de contracte RCA", potrivit economica.

Accesul la acest canal de comunicare va fi pus la dispoziția asiguraților la momentul încheierii contractului RCA sau pe parcursul derulării acestuia.

În plus, firmele de asigurare vor fi obligate să asiste asiguraţii, la cererea lor, în cazul în care aceştia nu ştiu ce trebuie să facă dacă au fost victimele unui accident.

Potrivit proiectului, "la solicitarea asiguraților sau a conducătorilor auto, asigurătorul RCA comunică informații cu privire la:

a) drepturile și obligațiile ce le revin acestora în baza legislației aplicabile locului de producere a evenimentului;
b) modul de completare al formularului „Constatare amiabilă de accident";
c) procedurile pe care asigurații le parcurg în vederea reparației vehiculului asigurat și a regularizării daunei;
d) alte informații, în vederea soluționării amiabile a cazului.”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel