Romsilva, plângere penală împotriva Greenpeace. Replică virulentă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Romsilva respinge acuzaţiile Greenpeace România şi acţiunea în forţă din pădurea Bratocea (Prahova). Regia Națională a Pădurilor subliniază că lucrările silvice efectuate sunt legale şi avizate de Agenţia pentru Mediu Prahova şi custodele sitului NATURA 2000. 

În urma acuzațiilor ”grave și false”, Romsilva dă în judecată Greenpeace România. 

[citeste si]

”Lucrările silvice efectuate în Unitatea de Producţie VI Bratocea, unitatea amenajistică 14A, sunt legale, în conformitate cu amenajamentul silvic în vigoare, avizat favorabil de Agenţia pentru Mediu Prahova şi custodele sitului NATURA 2000. În conformitate cu Ordinul de Ministru 3397 din 2012, s-a solicitat avizul Gărzii Forestiere Ploieşti pentru lucrările silvice, avizul favorabil, cu numărul 13170, fiind obţinut în 8 noiembrie 2016. Prin acest aviz, Garda Forestieră Ploieşti a confirmat, în urma verificărilor, că pădurea respectivă nu îndeplineşte criteriile de încadrare în categoria pădurilor cvasivirgine”, se arată în replica transmisă de Romsilva la acţiunile organizaţiei Greenpeace România.

Greenpeace, acțiune ilegală

Reprezentanţii Romsilva adăugă: ”Apreciem că acţiunea în forţă a organizaţiei Greenpeace România şi a membrilor ei este una ilegală, blocând cu bună ştiinţă activitatea economică a unei regii de interes naţional şi răspândind deliberat informaţii false. Reamintim că, într-un stat de drept, organizaţiile non-guvernamentale nu au atribuţii de control, acest drept revenind organelor de control ale statului, care pot fi sesizate când există suspiciuni privind fapte ilegale. Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a fost tot timpul deschisă şi receptivă la dialogul cu organizaţiile de mediu, inclusiv cu Greenpeace România, căreia i-a oferit tot sprijinul în acţiunile de identificare şi includere a pădurilor virgine şi cvasivirgine în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, existând inclusiv un protocol de colaborare în acest sens”.

Acțiune penală

”Având în vedere că, recent, organizaţia Greenpeace România a lansat alte acuzaţii grave şi false despre o serie de lucrări silvice derulate în judeţul Sibiu, constatăm că organizaţia respectivă acţionează cu rea credinţă, având ca obiectiv prejudicierea deliberată a imaginii şi intereselor Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva. În consecinţă, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va utiliza toate pârghiile legale pentru a recupera prejudiciile create şi va sesiza organele de cercetare penală” subliniază reprezentanţii Romsilva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel