Romsilva: 42 milioane lei pentru regenerarea a 10.000 hectare de păduri
Data publicării:
Autor: Gabi Simon
WhatsApp
32 milioane de puieți forestieri vor fi folosiți în această primăvară pentru regenerarea a 10 712 hectare de păduri. Pentru această campanie, Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva va investi 42,4 milioane lei.

„Regia Națională a Pădurilor — Romsilva a planificat, pentru acest an, regenerarea a 14.252 de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului, din care 8.721 de hectare regenerări naturale și 5.531 de hectare artificiale, prin împăduriri. Numai în campania de primăvară sunt prevăzute regenerări pe o suprafață de 10.712 hectare (75,2% din programul anual), iar valoarea lucrărilor se ridică la 42,4 milioane de lei. Romsilva va folosi pentru suprafețele prevăzute a fi realizate în campania de primăvară aproximativ 32 de milioane de puieți, proveniți din pepinierele proprii", se arată într-un comunicat al regiei.

De asemenea, Romsilva va efectua în această perioadă și lucrări de completări curente în plantații, pe o suprafață de 2.589 de hectare, precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 306 de hectare.

În plus, regia oferă gratuit un milion de puieți voluntarilor care se implică în acțiunile de împăduriri.

Anul trecut, au fost regenerate aproape 16.000 de hectare de pădure, programul anual fiind depășit, în urma celor două campanii din primăvară și toamnă.

În ultimii 26 de ani, Romsilva a regenerat natural și artificial peste 540.000 de hectare de păduri aflate în proprietatea statului.

În prezent, RNP — Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului și oferă servicii silvice, pe bază de contract, pentru un milion de hectare de fond forestier aflat în proprietatea autorităților publice sau în cea privată.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel