RĂZBOI Ucraina. Rusia, măsură în Crimeea
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: time.com
Foto: time.com
Rusia construiește un gard între Ucraina şi Peninsula Crimeea.

Gardul va avea 50 de km lungime, va costa 3,3 milioane de dolari și va fi gata în prima jumătate a anului 2018, informează agenţiile de presă din Federația Rusă, citate de Agerpres.

Rusia a început să ridice un gard înalt de doi metri între Ucraina şi Peninsula Crimeea.

Potrivit serviciului de securitate FSB, gardul va spori securitatea locuitorilor Crimeii şi a turiştilor care vin în vizită în peninsulă.

Între Crimeea, care este recunoscută pe plan internaţional ca teritoriu ucrainean, şi regiunea Herson din Ucraina propriu-zisă sunt trei puncte de tranzit oficiale.

De teama unui atac dinspre Rusia, Ucraina a anunţat în toamna lui 2014 că va ridica un grad de 2.000 de km la graniţa sa cu Rusia. Dar, până în present, a reuşit să construiască doar câteva zeci de kilometri.

Un sector de frontieră lung de circa 400 de km cu Rusia este controlat de către separatiştii proruşi din regiunea estică Donbass.

Kievul îi acuză pe separatişti că sunt ajutaţi cu trupe şi arme aduse dinspre Rusia prin sectorul respectiv de frontieră, ceea ce Moscova a dezminţit în mod repetat,

Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014.

În ultimii doi ani, Rusia a deplasat în Crimeea trupe suplimentare şi armament modern: avioane, elicoptere de atac, fregate şi submarine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel