Putin, ÎNGRIJORAT de apropierea NATO. Anunță contramăsuri
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Federația Rusă adoptă în prezent contramăsuri în legătură cu acumularea de trupe NATO în apropierea frontierelor sale, a declarat într-un interviu acordat joi RIA Novosti ministrul adjunct de externe rus Vladimir Titov.

'Acumularea de forțe și echipamente suplimentare NATO în apropiere de granițele noastre nu se limitează la istoria achiziționării sistemelor Patriot (de către Polonia). Sunt puse în aplicare deciziile Alianței Nord-Atlantice pentru consolidarea flancului estic, care implică desfășurarea în Polonia și țările baltice a unor contingente multinaționale, o relocare de armament greu, crearea de centre de comandă NATO și construcția unei noi infrastructuri', a declarat Titov.

'Firește, toate acestea nu pot să ne bucure. Dar sunt sigur că toate riscurile și amenințările la adresa securității noastre noastre sunt luate în considerare și se iau măsuri de contracarare în timp util', a adăugat responsabilul rus.

În opinia sa, instalarea de baterii de rachete Patriot în Polonia face parte din planul SUA de a înconjura Rusia cu sisteme de apărare antirachetă.

Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, a anunțat anterior că Varșovia a primit din partea fabricantului de sisteme antirachetă Patriot, Raytheon, o ofertă în conformitate cu care aceste echipamente vor începe să fie livrate Poloniei din 2019.

În același timp, ambasadorul Rusiei la NATO, Aleksandr Grușko, a descris joi ca pe un pericol situația în care toate țările Alianței își vor majora contribuția la bugetul organizației la două procente din PIB, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel