Puerto Rico. Pana de curent. Aproape un milion de oameni afectați
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Este pentru a doua oară într-o săptămână când curentul electric este întrerupt în Puerto Rico, zonă afectată de uraganul Maria anul trecut.  

Insula Puerto Rico a fost lovită, miercuri, de o pană de curent de amploare, în contextul în care continuă să aibă de furcă cu problemele provocate de reţeaua instabilă de alimentare cu energie electrică, relatează DPA, reluată de Agerpres. 
Întreruperea alimentării cu energie electrică în teritoriul american, care a fost lovit puternic de un uragan devastator în septembrie anul trecut, ar urma să dureze între 24 şi 36 de ore, potrivit furnizorului de electricitate AEE. 


Spitalele, băncile şi aeroportul s-au aflat printre priorităţile menţinute în funcţiune de generatoare de rezervă. În măsura în care va fi posibil, urmează a fi reconectate la reţeaua de alimentare cu energie electrică fabricile, afacerile şi locuinţele. 
Pana de curent s-a produs la mai puţin de o săptămână după ce peste 700.000 de oameni au fost afectaţi de o întrerupere a curentului electric.
După ce uraganul Maria a devastat insula anul trecut, autorităţile au avut nevoie de luni de zile pentru a reconecta gradual majoritatea locuinţelor la reţeaua de electricitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel